Події
1 червня 2020
Відстороненого через стрілянину в Броварах голову поліції Вінниччини призначили радником голови Нацполіції
Стосовно решти працівників апарату управління Нацполіції у Вінницькій області, яких відсторонили або звільнили після перестрілки у Броварах, «службове розслідування продовжується, роль кожного буде оцінена».
news-image

Юрія Педоса, якого відсторонили від виконання обовʼязків керівника Головного управління Нацполіції у Вінницькій області, призначили радником голови Нацполіції України.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Генерал Педос призначений радником голови Національної поліції і буде відповідати за ведення інституту дізнання на території Західно-центрального округу», — сказав голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Він додав, що стосовно решти працівників апарату управління Нацполіції у Вінницькій області, яких відсторонили або звільнили після перестрілки у Броварах, «службове розслідування продовжується, роль кожного буде оцінена».

Раніше Юрія Педоса відсторонили від виконання обов’язків керівника поліції Вінницької області, а його заступника — начальника кримінальної поліції та керівника оперативної служби — звільнили з обійманих посад.

Причиною таких рішень у Міністерстві внутрішніх справ назвали «грубі недоліки та прорахунки, допущені у службовій діяльності та в організації роботи оперативних підрозділів».

Нагадаємо, 29 травня у Броварах на Київщині сталася перестрілка за участю близько 100 людей. У Міністерстві внутрішніх справ заявляли, що перестрілка сталася «через розподіл пасажиропотоку» у громадському транспорті. За словами Авакова, один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група на трьох мікроавтобусах прибула Києва.

Поліція порушила 4 кримінальних справи. А президент Володимир Зеленський викликав главу МВС Арсена Авакова «на килим».

Станом на 1 червня 20 фігурантам справи щодо стрілянини у Броварах обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці без застави. Ще одну справу суд розгляне сьогодні.

Читайте також:Поліції вже відомі організатори стрілянини у Броварах — Геращенко