Уже працюють 73% ресторанів
З квітня кількість активних вакансій збільшилась більш ніж на 30%, працюють 73% ресторанів від тих 100%, які працювали до карантину.
news-image

Український бізнес починає виходити з карантину - з квітня кількість активних вакансій збільшилась більш ніж на 30%, працюють 73% ресторанів від тих 100%, які працювали до карантину.

Такі дані зібрала Економічна Правда.

Зазначається, що за останній тиждень кількість новозареєстрованих ФОПів досягла докарантинних показників - в Україні зареєструвались 5 328 підприємців.

 
 
 

Кількість новостворених компаній також почала зростати  - за останній тиждень зареєструвалось 897 нових компаній (до карантину реєструвались близько 1000 компаній на тиждень).

 

При цьому, зараз в Україні працює 73% ресторанів від тих 100%, які працювали до карантину.

 
 
 

А обіги громадського харчування відновлюються не так швидко - зараз вони повернулись лише до показника у 56%.

Нагадаємо, в Мінекономіки планують запровадити заходи для підтримки українських виробників. Серед ключових короткострокових заходів – захист від імпортних альтернатив, зокрема, проведення антидемпінгових розслідувань та надання доступу до державних закупівель.

Як ми писали, ЄС виділив Україні 500 мільйонів євро в рамках четвертого макрофіну. В Єврокомісії пояснили, що виплата другого і останнього траншу стала можливою після того, як Україна здійснила дванадцять політичних дій, узгоджених з ЄС.