Війна
1 червня 2020
Доба на Донбасі: українські військові знищили одного та поранили двох окупантів
Біля Водяного російські найманці вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.
news-image

Минулої доби збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню та обстріляли наші позиції з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Українські підрозділи діяли адекватно обстановці і вживали необхідних заходів щодо придушення вогневих засобів противника. Про це йдеться на сторінці Фейсбук пресслужби ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог у ранковий час неподалік Новотроїцького застосував по наших опорних пунктах ручні та станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети. Біля Водяного російські найманці вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" на підступах до Оріхового противник випустив у бік українських оборонних укріплень дві міни калібру 82 мм.

Для здійснення заходів із відсічі та стримування збройної агресії наші воїни вправно задіяли чергові вогневі засоби і змусили ворога припинити свою злочинну активність. За даними розвідки, 31 травня українські оборонці знищили одного та поранили двох окупантів.

Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було.

Від початку поточної доби російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Гнутового відкривали вогонь з гранатометів різних систем. У відповідь наші військовослужбовці рішуче застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами. Слава Україні!", - додали в штабі.

Нагадаємо, минулої доби збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню.

Раніше на Луганщині російські окупаційні війська з великокаліберної зброї обстріляли вантажівку. Внаслідок обстрілу один український військовий загинув, ще один зазнав порань та ще четверо - бойове травмування.

Також стало відомо, що окупанти шість разів порушили «тишу», загинув український військовий. По околицях Новомихайлівки і Новотроїцького окупанти задіяли станкові протитанкові гранатомети.