Суспільство
29 травня 2020
Чорнобильську зону відчуження відкрили для туристів
На період адаптивного карантину діятимуть обмеження на відвідування певних об'єктів.
news-image

Чорнобильську зону відчуження офіційно відкривають для відвідування в умовах карантину. Про це пише Facebook Державного агентства України з управління зони відчуження

Але існуватимуть певні обмеження: під час відвідин зони будуть діяти правила, пов’язані із карантином.

4 – 5 червня планується престур для журналістів.   

Обов'язковими умовами відвідування зони відчуження є проходження температурного скринінгу під час посадки в автобус до зони відчуження та на КПП "Дитятки", наявність у пасажирів масок або респіраторів, одноразових рукавичок та антисептичних засобів для оброблення рук, а також дотримання соціальної дистанції", - йдеться у повідомлені.
До відвідування зони відчуження не допускатимуться особи, які мають температуру понад 37,2, а також ті, хто мають симптоми респіраторних захворювань. Якщо під час проведення температурного скрінінгу на КПП "Дитятки" буде зафіксовано підвищену температуру або виявлено особу з ознаками респіраторних захворювань - всю групу буде не допущено до зони відчуження", - додали у відомстві.

На період адаптивного карантину діятимуть обмеження на відвідування певних об'єктів.

Зокрема, діятиме один маршрут, розрахований на один день - село Залісся, міста Чорнобиль та Прип’ять, об’єкт "Чорнобиль-2", село Копачі й оглядовий майданчик ЧАЕС. Крім того, є обмеження щодо кількості людей у групі, а саме не більше 10 осіб", - резюмували у агенстві.

Як ми повідомляли, президент громадської спілки «Національна туристична організація України» Іван Ліптуга роз'яснив особливості нових правил туристичних поїздок по Україні та за кордон після виходу з карантину, введеного владою більшості країн у рамках заходів для протидії поширенню коронавірусу. Тепер при здійсненні поїздок необхідно дотримуватися санітарних норм і протоколів, які рекомендувала всім країнам Всесвітня організація охорони здоров'я.

Також стало відомо, що уряд Японії планує ввести спеціальні ваучери для туристів на суму 185 доларів (20 тисяч ієн) в день. Таким чином влада хоче допомогти туристичній галузі, яка постраждала через епідемію коронавірусу

Нагадаємо, стало відомо, коли Туреччина почне приймати українських туристів. Формат обслуговування гостей зміниться - повністю відкритого фуршету не буде. Однак про обмеження доступу до їжі не йдеться.

А ось Греція розпочне туристичний сезон вже з 15 червня, однак міжнародне авіасполучення у всіх напрямках країна відновить лише з 1 липня.

Читайте також:МОЗ дозволить купатися в морі та річках