Україна
29 травня 2020
На вихідних у більшості областей України будуть дощі
Температура повітря найнижчою очікується у західних областях, +9+14 градусів.
news-image

30-31 травня в більшості областей України переважатиме волога погода із періодичними дощами різної інтенсивності. Про це пише синоптик Наталка Діденко у Фейсбук.

Завтра циклон на ім`я Isolde (карта 1) сяде нам на голову і сидітиме, як пізній гість, який ніяк не розуміє натяків позіхаючих господарів. Знову в Україні - дощі, місцями з грозами на Сході та сильним вітром у західних, східних областях і на Півдні. Найбільш інтенсивними будуть опади завтра вздовж північного кордону - карта 2. У неділю дощі трохи розтягне проясненнями у північних областях України", - пише пані Наталія.

Температура повітря найнижчою очікується у західних областях, +9+14 градусів. Найтепліше буде на Сході та Півдні, +18+22 градуси.

Загалом у денні години в Україні вихідними стовпчики термометрів коливатимуться в межах +15+19 градусів. У Києві 30 травня - циклон, все ясно)) 31 травня - періодичні дощі, які чергуватимуться із проясненнями, тобто, ситуація трохи вирівняється", - додала синоптик.

Температура повітря у столиці поки що - без особливих змін, вночі +10+12 градусів, вдень +15+17 градусів.

Враховуючи густу насиченість вологою повітря та вже тепліші ночі, формуються тумани. А оскільки машин зараз - така ж перенасиченість, як і волОги, то водіям потрібна особлива обережність на дорогах. Вже не кажу, що сьогодні - п`ятниця і дороги й так будуть переповнені. Потепління, але не сухий антициклон, прийде в Україну на наступному тижні. Сподіваюсь, що від нас ще щось залишиться, окрім калюжних дощових озерець))", - резюмує Наталія Діденко.

Нагадаємо, у Карпатах на горі Піп Іван, що в Івано-Франківській області випало до 15 см снігу. Станом на 9:30 26 травня 2020 року на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -2°, вітер північно-західній 5 м/с, хмарно, туман, обмежена видимість до 50 м.

Як ми повідомляли, тепер будуть діяти нові правила турпоїздок. Президент громадської спілки «Національна туристична організація України» Іван Ліптуга роз'яснив особливості нових правил туристичних поїздок по Україні та за кордон після виходу з карантину, введеного владою більшості країн у рамках заходів для протидії поширенню коронавірусу.

Стало відомо, аномально тепла і безсніжна зима, відсутність дощів навесні призвели до того, що запаси води на Кримському півострові катастрофічно знизилися: десь не вистачає 30%, а десь – навіть двох третин. Кримчани тепер можуть легко прогулятися по дну Сімферопольського водосховища, яке більше нагадує потріскану землю в пустелі.

До речі, за час пандемії щоденні викиди вуглецю повернулись до показників 2006 року. Результати показали, що середньодобові викиди скоротилися на 18,7 млн тонн вуглецю у порівнянні з минулим роком.

Читайте також:Міста України з найбільш забрудненим повітрям (інфографіка)