Суспільство
28 травня 2020
Експерт розповів про нові правила турпоїздок
Тепер при здійсненні поїздок необхідно дотримуватися санітарних норм і протоколів, які рекомендувала всім країнам Всесвітня організація охорони здоров'я.
news-image

Президент громадської спілки «Національна туристична організація України» Іван Ліптуга роз'яснив особливості нових правил туристичних поїздок по Україні та за кордон після виходу з карантину, введеного владою більшості країн у рамках заходів для протидії поширенню коронавірусу.

Так, в коментарі УНІАН він зазначив, що тепер при здійсненні поїздок необхідно дотримуватися санітарних норм і протоколів, які рекомендувала всім країнам Всесвітня організація охорони здоров'я.

«Думаю, з цього часу так буде завжди. Будуть прийняті нові стандарти щодо санітарної та медичної безпеки в аеропортах та авіакомпаніях, готелях, ресторанах і ТРЦ. З'являться десятки нових гаджетів, мобільних додатків і сервісів, які будуть допомагати вимірювати температуру, ідентифікувати особи, здійснювати безконтактний сервіс і продаж товарів», - сказав Ліптуга.

Також експерт зазначив, що цьогорічний літній сезон для всіх країн пройде під знаком розвитку внутрішнього туризму, оскільки в даний час ні туроператори, ні самі туристи не будуть ризикувати і планувати зарубіжні поїздки у зв'язку з невизначеністю дат виходу з карантину та запуску міжнародного сполучення, які будуть поетапними.

Отже, за літо є шанс, що туроператори спробують створити туристичні продукти для внутрішнього туризму. Але не факт, що з цього щось вийде. Оскільки до масового організованого туризму у нас поки не готова ні інфраструктура, ні сервіс. «Дикий» самостійний внутрішній туризм - оренда квартири - супермаркет - пляж - в будь-якому випадку цього літа буде зашкалювати в усіх південних областях країни», - резюмував президент Національної туристичної організації України.

Як ми писали, уряд Японії планує ввести спеціальні ваучери для туристів на суму 185 доларів (20 тисяч ієн) в день. Таким чином влада хоче допомогти туристичній галузі, яка постраждала через епідемію коронавірусу

Нагадаємо, стало відомо, коли Туреччина почне приймати українських туристів. Формат обслуговування гостей зміниться - повністю відкритого фуршету не буде. Однак про обмеження доступу до їжі не йдеться.

А ось Греція розпочне туристичний сезон вже з 15 червня, однак міжнародне авіасполучення у всіх напрямках країна відновить лише з 1 липня.

До речі, цього літа Міністерство охорони здоров'я дозволить купатися в морі та річках