Світ
28 травня 2020
Промова Джима Керрі підірвала інтернет. Вперше українською
Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!».
news-image

Джеймс Юджін Керрі— канадо-американський актор, продюсер, комік. Найбільш відомий за фільмами «Маска», «Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин», «Ейс Вентура 2: Поклик природи», «Дурний і ще дурніший», «Брехун, брехун», «Брюс Всемогутній». Один з найбільш високооплачуваних коміків США. Перша головна роль — Марк Кендал у фільмі «Одного разу вкушений» 1985 року. Талант Керрі високо оцінений критикою: він володар двох (1999, 2000) і номінант ще на п'ять «Золотих глобусів» (у 2019 — за серіал «Жартую»), номінант на кінематографічну премію БАФТА (2005 — за фільм «Вічне сяйво чистого розуму») та прайм-тайм премію «Еммі» (2018 — за документальний фільм «Джим і Енді: Інший світ»), а також володар ряду інших премій.

Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!».

#ДжимКеррі #мотивація #легендиукраїнською - це постійна рубрика інфопростору «Є!».

Для тих, хто хоче прочитати, а не дивитись відео, додаємо в текстовому варіанті.

Джим Кері: В якийсь момент Вам доведеться або відпустити створіння в дорогу й скористатися нагодою бути обожнюваним, або ненависним ним за те, який Ви є. Або вбити самого себе й падати в могилу хапаючись за те, якою особистістю Ви не були ніколи.

Одного разу я зустрів ворожку й вона почала мені ворожити. Вона мені сказала «Ти зробиш три речі, три фільми, які стануть дуже-дуже-дуже великими й дуже важливими, а після цього ніхто й ніколи не забере в тебе цього місця». Я працював на заводі з освітою в 9 класів і це була ціла серія нищівних розчарувань. Я вирішив усе різко змінити, я вирішив, не знаю як, але в мене вийде, але не знаю як. Я був тим, хто виписав собі 10–мільйонний чек і зобов’язав себе усього цього досягнути.

Я став тим, хто почав говорити про альтернативне вчення, тим, хто продовжував говорити. Знаєте, коли я чогось хочу, я молюся Діві Марії, я чимось клянуся й обов’язково це отримую.

Опра Вінфрі: Я чула, що ти сам собі виписав чек, це правда?

Джим Кері: Так, я виписав собі чек на 10 мільйонів доларів за свою акторську гру й дав собі на це п’ять років.
Джим Кері: У батька не було можливості купити мені велосипед і я прийшов додому й почав молитися про велосипед, адже мені казали, що молитви працюють.

Потім мені подарували велосипед, він був у мене в кімнаті. Новий велосипед Мустанг, він стояв під вікном та виблискував на сонці. Велосипед Мустанг з великим сидінням. Перед Днем подяки у 1995 році я знав, що заробив 10 мільйонів, з того дня я знав, що усе, чого мені хотілося, втілювалося в життя. Я просто стояв та ловив подарунки розводячи руки в боки.

Інтерв’юер: Розкажи про свого батька.

Джим Кері: Мій батько був не тільки найвеселішою людиною, але й неймовірним саксофоністом. Перед тим, як я народився, він грав у оркестрі в Торонто. Але для того, аби стати кимось особливим, тобі доведеться покинути Канаду, переїхати в США і розвиватися саме в США. Він трохи побоювався цього переїзду, до того ж про сім’ю потрібно було піклуватися й він став бухгалтером.

Час йшов і це стомлювало, він трохи забився, особливо коли втратив роботу у 51 рік. Це його зламало, не тільки тому, що він пішов на компроміс та зайнявся сім’єю, але коли ти йдеш на компроміс та зазнаєш поразки, це ще болючіше.

Болючіше набагато, ніж займаючись тим, що ти любиш, і це стало для мене прикладом. Багато людей про це не знають, але коли мені було 14 чи 15 мій батько втратив роботу і ми на якийсь час став безпритульними. Я ріс в Канаді, тому подумав, що ми пішли в похід.

Розумієте, я навчився, що можна зазнати поразки в тому, що ти не любиш, тоді чому не робити те, що ти любиш? Тому проблеми вибору немає. Ким ти хочеш бути, розумієш?

Титр: Персі Керрі помер у вересні 1994 року, через три роки після виходу фільму «Маска» і на похоронах Джим поставив свій щасливий чек у кишеню батькового костюма.

Джим Кері: Коли відбувся цей переламний момент? Десь всередині між повною заплутаністю, повним розчаруванням, і абсолютним досягненням кожної мрії про яку я думав. Стоячи серед усього, про що інша людина може тільки мріяти, але бувши нещасним. Звідки з’явився цей персонаж?

Що за опора в нього під ногами? З чого складається ця перлина? А шари цієї перлини, це шари твого особистого захисту, аби протистояти думці «Якщо хтось зрозуміє, що я не потрібен, хтось зрозуміє, що я нікчемний» і це мене погубить.

Я нічого не хочу, і це найшаленіше та найдивніше, що можна сказати в такому місці, як Америка. У мене немає амбіцій, насправді немає. Багато хто з нас обирають свій шлях виходячи зі страху, практичності, і те, чого ми насправді хочемо здається недосяжним та божевільним. Ми просто боїмося попросити про це Всесвіт. Я говорю, я доказ тому, що Ви можете попросити про це Всесвіт. Події не відбуваються з тобою, вони відбуваються для тебе. Звідки я знаю?

Не знаю, але я видаю звуки і це важливо. Тут я саме за цим. Інколи мені здається, що важливо тільки це. Знаєте, просто давати знати один одному, що ми тут. Нагадувати один одному, що ми частина одного великого «Я».

 

Як ми писали, раніше нами було озвучено НОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ: Коронавірус має другий шлях для нападу! Вперше українською.

Також ми опублікували інтерв'ю Ілона Маска, де він говорить, що обов'язковий карантин - це порушення наших прав. Вперше українською.

Раніше командою інфопростору «Є!» було перекладено матеріал, який розкаже вам як мільярдер Джордж Сорос придбав свої капітали, став людиною, яка керує процесами в багатьох країнах світу та цікаві сторінки його біографії.

Читайте також:Фільм телеканалу OAN «Українська брехня: імпічмент, гроші Байдена, масові вбивства». Вперше українською