Світ
27 травня 2020
Джоан Роулінг випускає нову казку
Письменниця хоче, щоб ця історія трохи розважила дітей, які перебувають на карантині.
news-image

Британська письменниця Джоан Роулінг випускає нову казку. Авторка публікуватиме дитячу історію у вільному доступі.

Про це пише ТСН.

Вона матиме назву The Ickabog. Десять років Джоан Роулінг тримала на власному горищі і не показувала світові. Зараз прочитати новинку можуть усі, бо казку письменниця виставила безкоштовно на власному сайті

Роулінг зізнається,  завжди хотіла опублікувати цю дитячу історію. Утім, після останньої книги про Гаррі Поттера написала два романи для дорослих. Саме тому до казки черга дійшла лише зараз.

Письменниця хоче, щоб ця історія трохи розважила дітей, які перебувають на карантині.  Крім того, вона пропонує конкурс для малюків. У ньому можуть взяти участь діти з усього світу. Роулінг просить, аби до її казки маленькі читачі намалювали ілюстрації. Батьки мають розмістити роботи у Тwitte з хештегом #TheIckabog. Найкращі увійдуть до друкованого видання. 

Книжку випустять у листопаді цього року. 

Нагадаємо, у дитячих садках введуть щоденне читання україномовних книг. На популяризацію читання будуть спрямовані і багато програм Українського інституту книги.

До речі, раніше ми повідомляли, що першій казці про Гаррі Поттера виповнюється 20 років. Вважається, що казки Роулінг повернули інтерес до дитячої літератури в цілому, причому не тільки з боку дітей, але і з боку дорослих.

Як відомо, українське видавництво видало книгу творів Ольги Кобилянської з портретом Марка Вовчка.