Світ
27 травня 2020
Стало відомо, коли Туреччина почне приймати українських туристів
Формат обслуговування гостей зміниться - повністю відкритого фуршету не буде. Однак про обмеження доступу до їжі не йдеться.
news-image

Перші міжнародні авіарейси Туреччина планує приймати з 10 червня. Авіасполучення з Україною відновлять на п'ятому етапі.

У Туреччині підготували план по відкриттю повітряних кордонів з 70 країнами світу. Про це повідомило видання Turizm Guncel, пише Ліга Бізнес.

У плані передбачено дев'ять етапів. Спочатку, 10 червня, відновляться польоти в Болгарію, Бахрейн, Грецію, Катар.

Для громадян України Туреччина відкриє кордони на п'ятому етапі, 1 липня. Крім України, з цього дня країна стане доступною для туристів з Китаю, Молдови, Узбекистану, Канади і Швеції.

В останню чергу буде відновлено авіасполучення зі США - з 1 вересня.

У Туреччині розглядали можливість відмови від all-inclusive і шведського столу в зв'язку з пандемією коронавірусу, але потім вирішили залишити послугу.

Формат обслуговування гостей зміниться - повністю відкритого фуршету не буде. Однак про обмеження доступу до їжі не йдеться.

У Туреччині доходи від туристичного бізнесу наближаються до 4% ВВП (в 2018 р - 3,8%). За даними Міністерства туризму, галузь принесла в 2018 році $ 29,5 млрд, а минулого - вже $ 34,5 млрд.

Як ми писали, Греція розпочне туристичний сезон вже з 15 червня, однак міжнародне авіасполучення у всіх напрямках країна відновить лише з 1 липня.

До речі, цього літа Міністерство охорони здоров'я дозволить купатися в морі та річках

Окрім того, у Туреччині переконані, що туристичний сектор чекає швидке відновлення, і сподіваються на високі показники у 2023 році, коли країна відзначатиме 100-річчя заснування республіки, – 75 млн туристів.

Читайте також:COVID-відпочинок 2020 по-турецьки