Події
26 травня 2020
Після зґвалтування у Кагарлику масової переатестації поліцейських не буде
Начальник відділу на посаду не повернеться.
news-image

Після зґвалтування жінки у відділку у Кагарлику, всіх місцевих поліцейських переатестують. Проте масової переатестації співробітників поліції в Україні не проводитимуть.

Тотальна переатестація – не вихід, – МВС

Натомість у МВС обіцяють оперативно реагувати на конкретні скарги громадян на дії співробітників поліції. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "Сніданку з 1+1".

Необхідно реагувати на конкретні скарги громадян у кожному випадку. Масові переатестації можуть пропустити поганих людей вперед, а хороших – звільнити через необ'єктивні причини. Ці поліцейські працювали кілька років, вони прийшли після переатестації, – наголосив Геращенко.

Начальник відділу на посаду не повернеться.

Наразі увесь Кагарлицький відділ поліції відсторонено від виконання обов'язків, усі вони чекають на переатестацію. Як зазначив Геращенко, начальник відділення на свою посаду не повернеться точно.

Завжди є доля провини на керівникові. Значить він створив такі умови, за яких його підопічні вирішили, що можуть ґвалтувати і їм за це нічого не буде", – заявив Геращенко.

Складність підбору кадрів у поліції, кажуть у МВС, полягає у тому, що зараз небагато молодих людей, які хочуть служити у правоохоронних органах, адже зарплати – невисокі.

Нагадаємо, 24 травня 2020 року жінка 1994 року народження звернулась до лікарів. Вона повідомила, що її побили та зґвалтували двоє правоохоронців у Кагарлицькому відділку поліції.

Правоохоронці з'ясували, що жінку привезли на допит, як свідка, у ніч з 23 на 24 травня. У відділку над нею знущались, залякували та зґвалтували кілька разів.Також стало відомо про побиття ще одного свідка – чоловіка, у якого переламаний ніс та ребра. Йому теж погрожували зґвалтуванням.

Вранці 25 травня стало відомо, що співробітники департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції затримали 35-літнього начальника сектору кримінальної поліції Миколу Кузіва та 29-річного оперуповноваженого Сергія Сулиму. Їх одразу звільнили, а все відділення Кагарлицької поліції, де вони працювали, відсторонили.

Наразі здійснюється розслідування за фактами зґвалтування, катування та перевищення службових повноважень.

Микола Кузів та Сергій Сулима понесуть справедливе покарання за свої дії: побиття та зґвалтування жінки в Кагарлику.

 Раніше стали відомі нові подробиці кривавої трагедії, яка сталася в ніч на п'ятницю біля села Новоселиця Житомирської області.

Читайте також:На Київщині поліцейські за годину знайшли водія, що скоїв наїзд на 11-річну школярку та втік