Світ
26 травня 2020
Прем'єр-міністр Великої Британії заявив, що у нього погіршився зір через коронавірус
У квітні Джонсон провів тиждень в лікарні через зараження коронавірусом - у тому числі кілька днів у відділенні інтенсивної терапії.
news-image

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що через коронавірусну інфекцію у нього погіршився зір. 

Про це він сказав під час брифінгу в понеділок, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Мені доводиться носити окуляри вперше за багато років. Я схильний думати, що, цілком ймовірно, що на мій зір вплинув коронавірус", - заявив Борис Джонсон, витягнувши з кишені піджака окуляри.

У квітні Джонсон провів тиждень в лікарні через зараження коронавірусом - у тому числі кілька днів у відділенні інтенсивної терапії.

Джонсон розповів про свою проблему, відповідаючи на запитання про суперечливу поїздку свого ключового помічника Домініка Каммінгса. Вона спричинила скандал у Британії, оскільки радник прем’єра порушив коронавірусні обмеження. 

Каммінгс заявляв, що вирушив у понад 400-кілометрову поїздку за межі Лондона, аби перевірити, чи відновився у нього зір після хвороби. Каммінгс також хворів на коронавірус. 

Журналіст запитував Джонсона, чи вважає він, що публіка повірить у таке виправдання, і чи повинен Каммінгс піти у відставку. 

Як ми писали, Міністр охорони здоров'я федеральної землі Гессен Кай Клозе повідомив, що 107 осіб інфікувались коронавірусом після служби у молитовному домі баптистів у Франкфурті-на-Майні (Німеччина).

Нагадаємо, президент Австрії порушив карантин, засидівшись у ресторані. Президент разом із дружиною проводив час у італійському ресторані в центрі Відня в неділю ввечері.

До речі, Греція розпочне туристичний сезон вже з 15 червня, однак міжнародне авіасполучення у всіх напрямках країна відновить лише з 1 липня.

У той час президент США Дональд Трамп наказав на три дні приспустити прапори у пам'ять про жертв пандемії COVID-19.

Читайте також:Китайська вакцина проти коронавірусу виявилася безпечною і здатною генерувати імунну відповідь