Інфографіка
26 травня 2020
Легалізація проституції в країні/регіоні (інфографіка)
У яких країнах проституція є легальною?
news-image

Команда інфопростору «Є!» зібрала дані щодо легальності проституції у різних країнах світу.

 

Як бачимо, легальна і регульована проституція у таких країнах: Угорщині, Туреччині, Греції, Тунісі, та інших державах. У країнах Південної Америки: Чилі, Колумбії, Уругваї, Венесуелі, Панамі.

Легальна проституція в Канаді, Італії, Швеції, Фінляндії, та ін.

Нелегальною є проституція в Білорусі, Росії, Китаї, Хорватії, Боснії та Герцоговині, та ін.

Проституція в Україні є протизаконною дією, що визначено статтями 302 Кримінального кодексу України та 181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Проте ні заборони, ні погрози їй не страшні. Вона є однією з найуспішніших сегментів тіньової економіки.

Є й ті, хто впевнений у необхідності легалізувати проституцію, про це зокрема говорять юристи та політичні експерти.

Нагадаємо, в Україні у 2019 році найбільше повій було зафіксовано в Одеській області. “Область повій”: стало відомо, в якому місці України “процвітає” проституція.

Раніше ми повідомляли, що у Чехії хочуть легалізувати проституцію. За підрахунками фахівців, у Чехії систематично надають сексуальні послуги близько 13 тис. осіб, з яких 56% - одинокі матері.

До речі, в Києві пройшов Марш за права жінок. Люди вийшли, щоб змусити державу почути про проблеми, ратифікувати Стамбульську конвенцію і зменшити кількість насильницьких злочинів, забезпечивши належну реакцію правоохоронних органів і захист жертв.

Читайте також:На думку Клименка, українське суспільство ще не готове до легалізації легких наркотиків