Світ
24 травня 2020
Китай і США наближаються до межі нової Холодної війни, - МЗС КНР
У Китаї впевнені, що від подальшої конфронтації програють обидві країни
news-image

У Китаї вважають, що деякі політичні сили в Сполучених Штатах Америки спотворюють реальність і навмисно йдуть на конфронтацію з КНР. В кінцевому підсумку від цього програють всі.

Про це йдеться в заяві офіційного представника МЗС Китаю в Twitter, пише «Є!» з посиланням на rbc.ua.

Відзначається, що крім коронавірусу в США також поширюється і "політичний вірус", який спрямований на наклеп і нападки на КНР.

Деякі політики ігнорують основні факти і висувають незліченні брехливі коментарі та теорії змови щодо Китаю... Деякі політичні сили в США захоплюють відносини між Китаєм і США і ставлять наші дві країни на межу "нової Холодної війни". Це небезпечна спроба повернути назад колесо історії, - йдеться в заяві.

В КНР підкреслили, що і Китай, і США "виграють від співпраці і програють від конфронтації".

У Китаю та США різні соціальні системи, але це результат різних виборів, зроблених нашими людьми, який ми повинні поважати. Також вірно, що у нас багато розбіжностей, але це не виключає співпраці, - відзначили в МЗС.

Резюмуючи, китайські дипломати відзначили, що КНР і США повинні знайти спосіб мирного співіснування і взаємовигідного співробітництва, демонструючи, що це можливо між двома країнами з різними системами і культурами.

Читайте також: НАТО проведе у Європі найбільші навчання з часів «холодної війни»

Як стало відомо раніше, у Міноборони Ірану назвали винного у катастрофі літака МАУ