Події
22 травня 2020
Майже половина України не готова до 2 етапу зняття карантину
У 10 областях велика кількість хворих, висока завантаженість ліжко-місць у лікарнях та низьке охоплення населення тестуванням на коронавірус.
news-image

На 22 травня 10 областей України не готові перейти до 2 етапу зняття карантинних обмежень, пише Міністерство охорони здоров’я. Це Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька та Закарпатська області, Київ та Київська область. 

     

У перелічених областях велика кількість хворих, висока завантаженість ліжко-місць у лікарнях та низьке охоплення населення тестуванням на коронавірус.

Нагадаємо, Київська обласна державна адміністрація вирішила не пом’якшувати карантин. Пояснюють це тим, що кількість випадків захворювання на коронавірус на 100 тисяч населення перевищує норму, допустиму для послаблення обмежень.

Як ми писали, станом на 9:00 22 травня в Україні 20148 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 588 летальних, 6585 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 442 нові випадки

Раніше стало відомо, як послаблять карантин у столиці України.

Зазначимо, що Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, міністр Кабміну Олег Немчинов та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков їздили у Чернівецьку область з робочим візитом.

Читайте також:1 червня буде відновлена робота спортивних комплексів, фітнес-центрів та басейнів