Київ
22 травня 2020
На Київщині не послаблять карантин з 22 травня
Кількість випадків захворювання на коронавірус на 100 тисяч населення перевищує норму, допустиму для послаблення обмежень.
news-image

Київська обласна державна адміністрація вирішила не пом’якшувати карантин. Пояснюють це тим, що кількість випадків захворювання на коронавірус на 100 тисяч населення перевищує норму, допустиму для послаблення обмежень. Про це повідомили у пресслужбі КОДА.

Через те, що один із необхідних чинників (а саме — інцидентність) перевищує встановлений показник, регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій не має права ухвалити рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів», — пояснили у відомстві.

Там додали, що Київська облдержадміністрація щодня моніторить протиепідемічну ситуацію і в разі її покращення негайно ухвалить рішення про послаблення карантину.

Як стало відомо, 20 травня 2020 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову, в які прописав критерії для послаблення карантинних обмежень. 

До таких критеріїв відносяться:

загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення (інцидентність). Вона має становити меше ніж 12 людей на 100 тисяч населення.

середня кількість ПЛР-тестувань. Потрібно понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів.

завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менше ніж 50%.

Рішення про послаблення або припинення карантину ухвалюють регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) з урахуванням усіх цих критерії.

На сьогодні у Київській області ці показники такі: інцидентність — 13,9 особи на 100 тисяч населення; середня кількість плр-тестувань − 19,2 на 100 тис. населення; завантаженість ліжок — 8,9%.

Як ми писали, станом на 9:00 22 травня в Україні 20148 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 588 летальних, 6585 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 442 нові випадки

Нагадаємо, стало відомо, як послаблять карантин у столиці України.

Зазначимо, що Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, міністр Кабміну Олег Немчинов та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков їздили у Чернівецьку область з робочим візитом.

Читайте також:Ще кілька місяців «м’яких кроків»: Аваков зробив невтішний прогноз щодо карантину в Україні