Події
21 травня 2020
Начальниця відділення банку вивела з рахунків клієнтів 1 мільйон гривень
Спільники фігурантки, використовуючи чужий логін і пароль, отримали доступ до автоматизованої банківської системи та без відома клієнтів банку змінювали інформацію, яка обробляється в системі.
news-image

Київська прокуратура повідомила про підозру начальниці центрального відділення державного банку у Києві у заволодінні коштами 19 клієнтів у сумі понад 1 мільйон гривень, повідомляє пресслужба прокуратури.

Київською місцевою прокуратурою № 1 повідомлено про підозру начальнику центрального відділення державного банку у місті Києві у заволодінні коштами громадян у сумі понад 1 млн гривень.

За даними слідства, підозрювана, перебуваючи на посаді керівника центрального відділення державного банку, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою з іншими працівниками відділення, незаконно заволоділи грошовими коштами клієнтів банку.

Спільники фігурантки, використовуючи чужий логін і пароль, отримали доступ до автоматизованої банківської системи та без відома клієнтів банку змінювали інформацію, яка обробляється в системі. В результаті зловмисники створювали офіційні банківські документи і проводили фіктивні операції із зняття готівки з карткових рахунків потерпілих.

Після цього гроші передавалися начальниці відділення, яка розпоряджалась ними на власний розсуд. На теперішній час потерпілими визнано 19 осіб, яким спричинено матеріальну шкоду у сумі понад 1 млн гривень. Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 КК України. Наразі перевіряється інформація щодо заволодіння підозрюваною ще 9 млн гривень коштів клієнтів.

Крім того, в межах слідства також буде надана правова оцінка діям інших працівників банку, задіяних у розкраданні коштів. Досудове розслідування здійснюється Голосіївським управлінням поліції ГУНП в місті Києві.

Нагадаємо, у Кіровоградській області затримали сільського голову, який вимагав 14 тисяч $ США хабаря. Посадовця затримано під час одержання першого «траншу» - половини від обумовленої суми.

Як ми писали, Кабмін на черговому засіданні розглянув законопроєкт згідно якого відтепер на посадових осіб митних органів поширюється дія закону «Про запобігання корупції» та вводиться спецперевірка.

Читайте також:Кожара вніс заставу у справі про вбивство Старицького