Суспільство
21 травня 2020
На військову службу у червні-липні призовуть 500 офіцерів запасу
Підлягатимуть призову 500 офіцерів запасу віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту не нижче бакалавра та не проходили військову службу.
news-image

У червні – липні 2020 року призовуть на військову службу 500 офіцерів запасу, повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

Міністром оборони України підписано наказ від 19 травня 2020 року № 157 “Про призов громадян України на військову службу за призовом осіб офіцерського складу в червні – липні 2020 року”, повідомляє Головне управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України.

Відповідно до наказу, за 16 військово-обліковими спеціальностями підлягатиме призову 500 офіцерів запасу віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту не нижче бакалавра та не проходили військову службу.

Офіцерів буде призначено на посади слухачів курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації при вищих військових навчальних закладах і військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти для проходження обов’язкової підготовки протягом трьох місяців.

Підготовку призваних офіцерів на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації планується розпочати з 2 липня 2020 року.
Метою призову офіцерів є набуття ними практичних навичок і умінь для збройного захисту Вітчизни, накопичення військово-навченого ресурсу в запасі після їх звільнення, підвищення рівня укомплектованості Збройних Сил України офіцерським складом.

Після завершення підготовки передбачається призначення офіцерів на посади до військових частин Збройних Сил України.

До участі в операції об’єднаних сил призвані офіцери залучатись не будуть. Залучення їх до проведення ООС можливо лише у добровільному порядку після укладання ними контракту про проходження військової служби.

На офіцерів, яких буде призвано, розповсюджується весь пакет соціальних пільг та гарантій військовослужбовців за контрактом. Також за ними зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форми власності.

Нагадаємо, поблизу селища Трьохізбенка  Луганської області загинув командир батальйону «Луганськ-1» полковник поліції Сергій Губанов, ще троє бійців дістали поранення.

Раніше ми повідомляли, що 14 травня загинув майор Андрій Супрагін, заступник командира 81-ї окремої аеромобільної бригади та кавалер ордену Богдана Хмельницького.

Як стало відомо, українська сторона закликала РФ "дотримуватися заклик генерального секретаря ООН про глобальне припинення вогню і змусити замовкнути зброю на сході України".

Читайте також:Окупанти десять разів порушили «тишу», втрат немає