Події
20 травня 2020
Україна поновлює роботу 66 пунктів пропуску на кордонах із Польщею та ще трьома країнами
Відповідне рішення було ухвалене під час засідання 20 травня.
news-image
Уряд схвалив постанову, яка передбачає відкриття 66 пунктів пропуску на кордонах з Польщею, Угорщиною, Словаччиною і Молдовою.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання 20 травня.

Міністерство внутрішніх справ розробило проєкт розпорядження, яким передбачається відновити рух 66 пунктів пропуску на кордонах з Євросоюзом і Республікою Молдова. Реалізація проекту відновить повноцінний прикордонний рух на кордоні з Республікою Польща, Угорщиною, Словацькою Республікою і Республікою Молдова", - сказав Аваков.

При цьому, за словами міністра, тимчасово будуть закриті пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією та Республікою Білорусь у зв'язку з епідемічною ситуацією у цих країнах.

Також з 22 травня буде відновлено роботу громадського транспорту (міського, внутрішньообласному і міжнародного). З 1 червня запрацюють міжобласні автобуси і поїзди.

Як повідомляли, з 17 березня пункти пропуску через державний кордон тимчасово закриті для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автомобільного (для автобусів) сполучення.

Нагадаємо, станом на 9:00 20 травня в Україні 19 230 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 564 летальні, 5955 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 354 нові випадки.

Також повідомляли, що через пандемію коронавірусу в Україні понад 40 тисяч дітей, які виховувалися в інтернатних установах, змушені були повернутися в сім'ї. У деяких із них ніхто не чекав, інші – просто небезпечні. 

Читайте також:Туреччина дозволила українцям приїжджати на лікування