Україна
20 травня 2020
Найголовніше за день: прес-конференція Володимира Зеленського, звинувачення Порошенка у державній зраді, запровадження адаптивного карантину до 22 червня
Читайте про найголовніші події дня, 20 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 20 травня.

Прес-конференція Володимира Зеленського

Сьогодні, 20 травня 2020 року, через рік після вступу на посаду президента Володимир Зеленський дає прес-конференцію, яку транслює преслужба Офісу Президента.

Володимира Зеленського було обрано президентом України в другому турі виборів 31 березня 2019 року. 

Це друга велика зустріч Зеленського з пресою. Через епідемію коронавірусу кількість журналістів на прес-конференції Зеленського обмежено.  Конференція відбувалась в режимі запитання-відповіді та тривала 3 години.

Звинувачення Порошенка у державній зраді

Офіс генерального прокурора відкрив проти Петра Порошенка нову кримінальну справу за частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) і частиною 1 статті 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Кримінальна справа відкрита через опубліковані “плівки Деркача”, на яких можна почути розмови людей, голоси яких схожі на експрезидента України Петра Порошенка з колишніми топ-чиновниками США, зокрема екс-віцепрезидентом США Джо Байденом і Державним секретарем часів президента Обами Джоном Керрі.

19 травня Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив екс-віцепрезидента США Джо Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка, зокрема в питаннях звільнення екс-генпрокурора Шокіна, призначення Юрія Луценка на цю посаду і виділення Україні фінансової допомоги.

Запровадження адаптивного карантину до 22 червня

У рамках другого етапу послаблення планується запуск громадського транспорту, рух міського і приміського наземного транспорту. Влада дозволить проведення спортивних змагань (з обмеженням до 100 осіб та без глядачів), роботу готелів, окрім хостелів. При цьому робота ресторанів і басейнів у готелях залишатиметься під забороною.

Також буде надана можливість проведення служб у храмах з розрахунку одна людина на 10 кв. м.

А з 25 травня уряд планує дозволити роботу дитячих садочків, а також роботу метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація.

Також сьогодні відео про падіння моста в мережі з'явилося під час прес конференції президента, де він говорив про переваги програми «Велике будівництво». 

Якраз 3 роки тому прем'єр-міністр Гройсман інспектував роботи і залишився задоволеним.

Нагадаємо, на самоізоляцію пішли усі члени фракції "Батьківщина". Це сталося тому, що колега по фракції Олег Мейдич захворів на коронавірус.

Також писали, що останнє інтерв'ю Дмитра Гордона з вбивцею десятків українських військовослужбовців і звичайних громадян Гіркіним - це яскравий приклад присутності в Україні корисних ідіотів, діяльність яких можна порівнювати з державною зрадою.

Команда інфопростору «Є!» проаналізувала яку зарплату за квітень 2020 року отримали члени Кабміну.

Читайте також:Олексій Арестович: «Головна мета таких прес-конференцій - створити теплу ванну для Президента»