Суспільство
19 травня 2020
Погода 20 травня: з'явився прогноз на похолодання в Україні
В західних і центральних областях завтра істотних опадів не буде.
news-image

У середу, 20 травня, в Україні буде прохолодно, проте дощі на більшій частині територій припиняться.

Такий прогноз з'явився на сторінці синоптикині Наталії Діденко в Telegram-каналі.

20-травня атмосферні фронти перемістяться на центральну частину України, дощі очікуються на сході, в Сумській області і на півдні, крім Криму", – розповіла Діденко.

За її прогнозами, в західних і центральних областях завтра істотних опадів не буде.

У центральних областях вдень буде світити сонце. Вітер буде свіжим, з північного заходу, поривчастим", – написала Діденко.

Температура повітря найближчої ночі +8...+12 градусів, на півдні +10...+15 градусів, вдень в Україні передбачається +14...+19 градусів, у південній частині та на Закарпатті +17...+24 градуси.

За словами Діденко, в Києві 20-го травня істотні дощі малоймовірні, вночі +10 градусів, вдень у середу 17 градусів.

Особливого тепла поки не видно, хіба що з наступного тижня, дощі, невеликі і помірні, будуть чергуватися з сонечком", – додала синоптикиня.

 

Раніше метеорологиня попередила про мінливу погоду в Україні влітку 2020 року – буде спека і посуха, однак очікуються і прохолодні періоди.

Також повідомляли, що через підвищення середньорічної температури і зменшення кількості опадів під загрозою зникнення в Україні виявилися замкнуті системи: болота, озера і малі річки, де приплив води незначний.

Нагадаємо, у лютому 2020 року видатки з держаного бюджету на соціальне забезпечення становили 49,5 млрд грн, що на 6,7 млрд грн менше за розпис.

Читайте також:У деяких областях України очікуються заморозки