Київ
19 травня 2020
Кияни мітингують, вимагаючи від Кабміну відкрити дитячі садки
Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації здоров'я, саме з відкриття дошкільних установ і початкових шкіл повинно починатися послаблення карантину.
news-image

Під будівлею Кабміну 19 травня відбувається акція протесту "Батькам - садочок!" у зв'язку з тим, що Кабінет міністрів вкотре планує продовжити карантинні обмеження. Про те, що відбувається на акції, з місця події передає кореспондент ASPI news.

Про захід організатори написали на сторінці у Facebook:

Батьки виступають в ролі ініціативної групи. Багато вже втратили гроші через відсутність можливості суміщати догляд за дітьми і роботу. Особливо ця проблема позначилася на батьках, чиї діти потребували постійної уваги фахівців. Навчання і виховання займають занадто багато часу, і немає можливості приділити час роботі або навпаки, заважає робота, від чого страждають як батьки, так і діти.

Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації здоров'я, саме з відкриття дошкільних установ і початкових шкіл повинно починатися послаблення карантину. Тому ми вимагаємо відновити роботу дитячих садків всіх форм власності з 1 червня 2020 року, природно з дотриманням всіх вимог МОЗ та МОН".