Україна
18 травня 2020
У деяких областях України очікуються заморозки
Температура повітря найближчої ночі лише +6+9 градусів, на півночі місцями +3+7 градусів, у південній частині +8+13 градусів.
news-image

18 травня вдень в Україні, крім півдня та південного-сходу, пориви вітру 15-20 м/с; у Карпатах вночі заморозки на поверхні грунту 0-3° (І рівень небезпечності жовтий). Про це йдеться на сайті ДСНС України.

Щодо синоптичної ситуації - нас далі очікують періодичні дощі, низькуваті градуси, особливо вночі, коли рослини хочуть підростати, пише синоптик Наталка Діденко.

У вівторок, 19-го травня, синоптична ситуація - дежа вю.

Атмосферний фронт із півночі знову підкине дощів. Опади пройдуть на Заході України, на Півночі, у більшості центральних областей та на Харківщині. У південній частині України, у Дніпрі з районами, у Луганській та Донецькій областях переважатиме суха погода. Лише з цього `сухого` переліку завтра надвечір на Дніпропетровщині може з`явитися дощ", - пише Наталія Діденко.

Вітер буде із заходу, помірний.

Температура повітря найближчої ночі лише +6+9 градусів, на Півночі місцями +3+7 градусів, у південній частині +8+13 градусів.

Завтра вдень в Україні очікується +14+20 градусів, на Півдні до +22 градусів, на Заході +18+24 градуси, на крайній півночі +9+13 градусів. Карта 2. Дзига, а не температура)", - додала синоптик.

У Києві 19-го травня пройде дощ, вночі +7 градусів, вдень +17 градусів. З вівторка трохи ще похолодає.
До вихідних помірно тепла чи й прохолодна погода втримається. З періодичними дощами.

Трохи більше тепла відважить нам травень вже аж з наступного тижня.

Тому поки що полуницю та першу натуральну зелену городину більше роздивляємося або купуємо малими порціями. Нащо нам ті нітрати, а спаржа й так в нас ніби ж не росте. Цей перехідний період від старої до молодої картоплі хай буде із здоровим імунітетом. А його підвищують, кажуть, ще й хорошими емоціями, не лише спаржею))", - пише Діденко.

Зазначимо, під час фінального онлайн-концерту Євробачення 2020 телеглядачі назвали пісню ABBA кращою за всю історію конкурсу.

Нагадаємо, цього літа Міністерство охорони здоров'я дозволить купатися в морі та річках.

Також ми писали, що Джамала розповіла про те, як у 1945 році, 18 травня, її прабабусю з п’ятьма маленьким дітьми на руках виселили з Криму.

Читайте також:Екологи попередили про кліматичну катастрофу в Україні