Політика
18 травня 2020
Суд вирішив допитати Порошенка і Яценюка у справі про втрату Криму
Про намір клопотати щодо допиту Порошенка захист Януковича заявляв ще в 2019 році.
news-image

Апеляційний суд Києва, який розглядає апеляційну скаргу захисту експрезидента Віктора Януковича, вирішив допитати п'ятого президента України Петра Порошенка та екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Про це повідомляє  адвокат Януковича Віталій Сердюк в Facebook.

Апеляційний суд Києва за клопотанням захисту, в зв'язку з неповним допитом в суді першої інстанції, прийняв рішення допитати А.Яценюка і П.Порошенка у справі про втрату Криму", - написав адвокат. 

Засідання призначене на 11.00, 15 червня 2020 року.

Про намір клопотати щодо допиту Порошенка захист Януковича заявляв ще в 2019 році. Попередній допит Порошенка у справі про держзраду Януковича відбувся 21 лютого 2018 року. Головуючий суддя Оболонського райсуду Києва тоді передчасно припинив допит п’ятого президента, тому що захист ставив тому питання, які не стосуються кримінального провадження.
 
Також повідомляли, що прокуратура та поліція Криму розпочали кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у місті Бахчисарай в анексованому Криму.
 
Зазначимо, що у понеділок, 18 травня, в Україні відзначається День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановується пам'ять жертв депортації кримських татар.
 
До речі, Джамала розповіла про те, як у 1945 році, 18 травня, її прабабусю з п’ятьма маленьким дітьми на руках виселили з Криму. 
 
Читайте також:Джамала розповіла, як її родину виселили з Криму 18 травня 1944 року