Київ
15 травня 2020
Масовий спалах коронавірусу в Києві
В інтернаті захворіла 81 людина.
news-image

У Дарницькому дитячому будинку-інтернаті зафіксували спалах коронавірусу. Хворобу виявили у 81 людини, повідомив мер столиці Віталій Кличко в Телеграм.

Спочатку хворобу виявили у працівниці інтернату, після чого зразки для ПЛР-аналізу відібрали у всіх мешканців дитбудинку та персоналу.

Загалом в установі 182 людини протестували на наявність коронавірусної інфекції. ПЛР-тест підтвердив COVID-19 у 81 з них.

Хворобу виявили у 53 вихованок інтернату різного віку. Наймолодшій пацієнтці – 7 років, а найстаршій – 35. Натомість серед персоналу установи захворіли 26 жінок і 2 чоловіків.

Повідомляється, що спочатку коронавірус виявили у працівниці будинку-інтернату. Вірус занесла одна жінка, молодша сестра однієї з груп інтернату. Відвідування інтернату заборонено. Зараз установа повністю закрили на карантин, провели дезінфікціі і медобстеження. На в'їзді на територію чергують рятувальники і поліція.

У лікарні столиці госпіталізували 3 пацієнтів із числа персоналу. Інша частина персоналу – на самоізоляції вдома, під контролем лікарів.

Інфіковані вихованки закладу перебувають у задовільному стані і отримують медичну допомогу в інтернаті.

Ситуація в інтернаті показує, як може одна людина інфікувати багатьох людей. Вірус не відступив і ослаблення обмежень не означає, що ситуація покращилася », - розповів Кличко.

Раніше повідомляли, що більшість лікарів, медперсоналу були інфіковані на роботі.

Зазначимо, мешканців села Княжолука Долинського району почали масово госпіталізовувати після святкування, на якому був хворий на коронавірус.

Читайте також:За минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус у 56 киян