Політика
15 травня 2020
Трамп вніс на розгляд Сенату кандидатуру нового посла США в Україні
Білий дім відправив на розгляд Сенату США номінацію Кіта Дейтона на пост посла США в Україні.
news-image

Білий дім відправив на розгляд Сенату США номінацію Кіта Дейтона на пост посла США в Україні.

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на "Голос Америки".

Раніше президент Дональд Трамп запропонував кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона на пост посла США в Україні.

Дейтон зараз обіймає посаду директора Центру Джорджа К. Маршалла в Гарміші (Німеччина), і старшого радника США з оборони в Україні.

Дейтон також служив в армії США протягом 40 років, в тому числі працював координатором з питань безпеки в Ізраїлі і Палестинській адміністрації, а також директором зі стратегії, планів і політики в Пентагоні і був військовим аташе у посольстві в Росії.

Дипломат володіє німецькою та російською мовами.

Відносини США з Україною були в центрі пильної уваги після того, як витік деталей телефонної розмови Трампа з президентом Володимиром Зеленським призвів до запуску процедури імпічменту.

Минулого року американську місію в Україні очолювали два повірених у справах: Вільям Тейлор, який обіймав посаду посла США в 2006-2009 роках, і Крістіна Квін, яка очолює місію по цей час.

Раніше стало відомо, що посольство Великої Британії в Україні стверджує, що офіційний Київ повідомив партнерів про заборону для виїзду своїх громадян без окремого дозволу міністерства закордонних справ.

Як ми писали, Грузія відкликала посла з Києва для консультацій після призначення колишнього грузинського президента Михайла Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ України. Про це заявив глава МЗС Давид Залкаліані.

Нагадаєамо, Олена Зеркаль очолила захист Нафтогазу в міжнародних арбітражах та іноземних судових і виконавчих провадженнях, а також у справах проти Російської Федерації.

Читайте також:Тищенко йде в мери Києва, - джерело