Україна
14 травня 2020
Найголовніше за день: загибель бійця в зоні ООС, деталі другого етапу пом'якшення карантину, корупція на Одеській митниці
Читайте про найголовніші події дня, 14 травня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 14 травня.

Загибель бійця в зоні ООС

14 травня загинув майор Андрій Супрагін, заступник командира 81-ї окремої аеромобільної бригади та кавалер ордену Богдана Хмельницького.

Від початку російської агресії Андрій Супрагін брав участь в бойових діях. Випускник Ліцею імені Героїв Крут і Академії Сухопутних військ.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам'ять! 

Деталі другого етапу пом'якшення карантину

На брифінгу 14 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав, що другий етап пом'якшення карантину запланований на 22 травня (всі етапи розраховані на 10 днів).

На другому етапі очікуються такі пом’якшення:

- дозвіл на проведення спортивних змагань без глядачів, відкриття готелів (без ресторанів, хостели теж не працюватимуть);

- проведення ЗНО;

- запуск громадського транспорту;

- відкриття дошкільних закладів.

МОЗ наголошує, що всі пом’якшення можливі тільки при суворому дотриманні епідеміологічних правил безпеки  — масочного режиму, соціальної дистанції тощо.

Корупція на Одеській митниці

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань затримали в.о. начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби під час одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). 

За попередньою інформацією, посадовці митниці вимагали та систематично одержували неправомірну вигоду за нестворення штучних перешкод при розмитненні контейнерів, зокрема проведенні додаткового догляду вантажу, що розмитнюється.

Слідчі ДБР затримали митника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання ним чергової частини неправомірної вигоди у сумі 1 300 доларів США.

Також слідчі ДБР перевіряють причетність до скоєних злочинів осіб керівного складу Одеської митниці.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому та його спільникам про підозру та обрання відносно них запобіжного заходу.

Зазначимо, команда інфопростору «Є!» проаналізувала коли і які країни відкривають кордони. 

Також повідомляли, що Мирослав Гай  засудив боксера за зйомки у пропагандистському фільмі "Здрастуй, брат, Христос Воскрес!".

Який стосунок маєте саме Ви до фінансування війни проти власної держави, якщо користуєтесь російськими соцмережами дивіться в "Іншому куті"  Сергія Савінцева.

Читайте також:Чемпіонат України з футболу відновиться 30 травня