Суспільство
14 травня 2020
Який стосунок до війни проти власної держави мають українські користувачі російських соцмереж розповість Сергій Савінцев
Кількість українців які користуються російськими соціальними мережами поступово і стабільно знижується.
news-image

У травні 2017 року тоді ще президент України Петро Порошенко своїм указом заборонив діяльність близько пів тисячі російських юридичних осіб на території України. Серед них були тоді популярний серед молоді "ВКонтакті" та у більш старшого покоління - "Однокласники".

Термін санкцій вичерпується вже в цюсуботу 16 травня і чи готовий Володимир Зеленський продовжити санкції та чому це важливо Сергій Савінцев розповість сьогодні і подивиться на цю ситуацію під "Іншим кутом". 

Особисто я припинив користуватися "ВКонтакті" ще у 2016 році, тобто фактично за рік до його юридичної заборони. Зробив я це тоді, коли чітко усвідомив дві речі. Перша - це те, що російські соцмережі пропагують ворожий моїй країні контент, а по-друге, сплачують податки до російського бюджету з якого потім фінансуються бойовики, сепаратисти і регулярні війська РФ, які вбивають моїх співгромадян", - каже Савінцев.

Водночас у чоловіка залишилась ціла купа друзів, які по звичці продовжували користуватися цими російськими соцмережами і відмовлялися від них відмовлятись. 

Перший рік перебування у фейсбуці Сергій навіть не мав з ким спілкуватись.

Тому, коли Петро Порошенко ввів в дію рішення РНБО і заборонив ці розсадники російської пропаганди блогер відчув подвійну задоволеність і почав допомагати своїм знайомим пристосуватись до Фейсбуку. Вже через півтори роки "ВКонтакті" опустився з 10 на 17 сходинку за відвідуваністю серед сайтів в Україні, а в березні 2020 року "ВКонтакті" не увійшов навіть до топ-25 найвідвідуваніших сайтів України. 

Таким чином, кількість українців які користуються російськими соціальними мережами поступово і стабільно знижується.

Ну і шо з того - запитаєте Ви...

Який стосунок маєте саме Ви до фінансування війни проти власної держави, якщо користуєтесь російськими соцмережами дивіться в "Іншому куті"  Сергія Савінцева.

Нагадаємо, Уряд скасував низку обмежень з 11 травня. Уряд продовжив карантин до 22 травня.

Також писали про те що обіцяють цього разу, про перших пацієнтів тих лікарів, яким ухвалювали законопроєкти, про "п'яту колону" в Парламенті та День пам'яті.

Читайте також:Максим Куляєв про гонку публічних висловів команди Президента