Політика
13 травня 2020
Зеленський прийшов в Раду і звернувся до нардепів
Його промова була присвячена банківському закону 2571-д.
news-image

Президент України Володимир Зеленський прибув до Верховної Ради і виступив зі зверненням до нардепів.

Його промова була присвячена банківському закону 2571-д, який повинен стабілізувати економіку країни, а також подяці лікарям, які борються з коронавірусом.

Перш за все, я б хотів, щоб ми підтримали тих людей, які захищають сьогодні життя і здоров'я кожного українця, і поаплодували нашим медикам. Я не буду дуже довго. Я думаю, що і так питання банківського закону дуже затягнулося. Медики захищають життя і здоров'я наших українців, військові захищають суверенітет, територіальну цілісність і життя. Вони – Герої. Сьогодні є питання захисту нашої економіки", – сказав Зеленський.
Я скажу вам дуже просто: я думаю, що впродовж моєї каденції, найважливіше – впродовж вашої каденції, буде декілька важливих історичних законів, які повинні об'єднувати всю країну, всі партії. Я хотів би, щоби саме так сьогодні пройшло голосування. Я звертаюся до вас з повагою і хочу, щоб ви підтримали законопроєкт, який повинен захистити українську економіку. Принаймні, повинен захистити її і допомогти Україні саме зараз", – звернувся президент до нардепів.

Зазначимо, до приїзду глави держави готувалися заздалегідь. Перед цим будівлю ВРУ обійшли кінологи з собаками, ймовірно, шукаючи вибухівку.

Нагадаємо, завдання документу, за який нардепів агітував Зеленський, – на законодавчому рівні унеможливити повернення націоналізованого ПриватБанку колишнім власникам.

Його ухвалення – одна з головних вимог МВФ, від якої залежить надання Україні фінансової допомоги.

Раніше ми повідомляли, що МВФ замість розширеної програми фінансування на $ 8 млрд обговорює з Україною новий кредит, всього на 18 місяців і на суму $ 5 млрд. 

Зеленський в статті для El Pais розповів про "примару банкрутства".Без підтримки Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна чекає банкрутство і занурення в злидні. 

Читайте також:Рада зібралася на позачергове засідання: на порядку денному понад 25 законопроєктів