Війна
11 травня 2020
Бойовики на Донбасі випустили 90 мін по позиціях ЗСУ
Четверо військових поранені.
news-image

Проросійські бойовики 10 травня 15 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Чотири бійці Об'єднаних сил отримали поранення.

Окупанти стріляли з заборонених мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 міліметрів, мінометів калібрів 120 та 82 міліметрів. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Також бойовики гатили з протитанкового ракетного комплексу, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Де на Донбасі протягом доби було найгарячіше

Поблизу Авдіївки бойовики п'ять разів відкривали вогонь. Тут ворог випустив 41 міну з мінометів 120-го та 82-го калібрів та застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Неподалік Старогнатівки окупанти двічі вели вогонь з озброєння бойових машин піхоти.

П'ять обстрілів окупанти здійснили по захисниках Оріхового із заборонених мінськими угодами озброєнь. Загалом бойовики використали 25 артилерійських снарядів калібру 122 мм та 54 міни 120-го і 82-го калібрів. Окрім цього ворог застосовував протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Позиції Об’єднаних сил поруч з Новотошківським окупанти обстріляли тричі – з артилерійських систем калібру 122 міліметрів, а також 120 та 82 міліметрів мінометів.

За даними розвідки, 10 травня українські військовослужбовці поранили п'ятьох російських окупантів.

Від початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли, втрат серед українських захисників немає.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова привітала українців зі святом Дня перемоги. Водночас зробила вона це словами з радянської пісні. Такий допис очільниці Офісу генпрокурора викликав неабиякий гнів у мережі.

Ми не маємо права забути, яку ціну заплатили наші предки, щоб українці мали можливість жити в такому світі.

Читайте також:Сьогодні ворог – путінська Росія: відеоролик Інституту нацпам'яті про Другу світову та Україну