Суспільство
9 травня 2020
Український патріот вирвався з полону «ДНР» і потрапив в нове пекло
Аналогічна доля у багатьох людей, яких звільнили з полону російських окупантів.
news-image

Колишній полонений російських терористів "Л/ДНР" Ігор Яковенко змушений ночувати в метро.

Про це у своєму Facebook розповів професор Ігор Козловський, який також був у полоні в окупантів.

За словами професора, з Ігорем Яковенком вони разом сиділи "на підвалі" в донецькому СІЗО.

...Нас разом з іншими полоненими звільнили з того пекла 27 грудня 2017 року. А зараз йому ніде жити, і він ночує в метро, а також у нього немає їжі і роботи. Я віддав йому всі гроші, які у мене були з собою, хоча він соромився їх брати", - розповідає Козловський.

Професор також додав, що аналогічна доля у багатьох людей, яких звільнили з полону російських окупантів.

Така доля не тільки у нього. Всі колишні полонені і переселенці втратили все своє майно, житло, роботу і самостійно намагаються налагодити життя. Але далеко не всім це вдалося... Мене попросили написати його ім'я. Це Ігор Яковенко", - резюмував він у своєму Facebook.
Хочу допомогти. Ще, думаю, потрібна буде допомога юриста", "Хороший хлопець, знаю його", "Ігор, тримайся!", "Так це Ігорьок з сусідньої камери! З 1005. Відразу не впізнав, багатим буде! А Вам, Ігор Анатолійович, низький уклін за допомогу всім нам!", "З цим треба щось робити, і робити на державному рівні!", "Кошмар...", "Бог звів, щоб через вас йому прийшла допомога", "Сором, гнів, біль...", - відреагували українці в коментарях.

 

Раніше ми повідомляли, 16 квітня Україна повернула 20 бранців з окупованих територій. Процес відбувався в районі Горлівки і Щастя

Це вже третій етап звільнення за каденції Зеленського. Перший відбувся у вересні минулого року, коли додому повернулися 35 українців, другий у грудні 2019 - 76 громадян. 

У прес-службі Офісу президента відзначають, що тривають переговори про звільнення решти бранців. Віце-прем'єр-міністр Олексій Резніков також заявив, що наступний обмін полоненими з підконтрольними Кремлю окупаційними формуваннями "Л/ДНР" може відбутися через місяць-півтора.

Читайте також:Українці з окупованих територій опинилися сам на сам із проблемами