Нова голова Нацради розказала, яка «велика біда» чекає українські телеканали
«Запаси закуплених програм не безмежні», - Ольга Герасим’юк
news-image

В обставинах пандемії коронавірусу медійна індустрія переживає нелегкі випробування. 

Про це сказала голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк в інтерв’ю «Главкому».

У багатьох мовників постали великі проблеми з наповненням ефірів: зупинено виробництво продукту, бібліотеки каналів, які в них є, не заповнять прогалину. А місцевим компаніям важко й поготів. Складним буде початок нового сезону – про прем’єри не буде й мови, брак коштів теж очевидний», – розповіла ольга Герасим’юк.


Голова Нацради зазначила, що на телеканалах зараз справді погана ситуація не лише в Україні – увесь теле- та кіносвіт переживає подібний кризовий стан.

Всі продакшени зупинені, під питанням початок у сезону у вересні, який, як правило, відкривається з новим наповненням, новими серіальними лінійками, власним оригінальним продуктом. Тому нас усіх очікують великі проблеми: запаси закуплених програм не безмежні, в’їхати в новий сезон на старому продукті – це велика біда. Рекламний ринок бідний, всі опинились під загрозою», – сказала Герасим’юк.

Також Голова Нацради зазначила, що перевірку каналу «112 Україна» через трансляцію російського мультфільму «Необыкновенное путешествие Серафимы» проводитимуть після скасування карантину.

Нагадаємо, 22 квітня у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення обрали новий склад керівництва. Головою Нацради обрали Ольгу Герасим’юк.

Також повідомляли, що "Інтер" у новорічну ніч транслював запис святкової програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосиф Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-грата. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання про дотримання законодавства під час новорічного ефіру на найближчому засіданні.

Читайте також:Сьогодні ворог – путінська Росія: відеоролик Інституту нацпам'яті про Другу світову та Україну