Події
8 травня 2020
На зустрічі з Білецьким побили активістів Кравченка та Філімонова, які підтримують Стерненка
Двох активістів побили за публічну підтримку Стерненка.
news-image

Активістів Назарія Кравченка та Сергія Філімонова побили на зустрічі, на яку вони були запрошені для бесіди із Андрієм Білецьким. Про це повідомив адвокат Масі Найєм у Facebook.

Зустрічі фактично не було. Їх били. У тому числі і сам Андрій. Вимагали дати інформацію, хто замовив медійну підтримку Сергія Стерненка», - написав адвокат.
Ну що ж... дякуємо за дуже тонкий натяк. Далі буде», - додав Найєм.


Масі Найєм також поставив питання до Офіс президента України:

А це вже та справедливість, про яку казав Володимир Зеленський? Чи ще чекати?».

Назарій Кравченко у свою чергу заявив, що, як виявилось, бесіда колишніх побратимів і не планувалась, бо їх із Філімоновим пів ночі колективно намагались переконати не підтримувати Стерненка. При цьому «головними аргументами були удари в голову та допити».

Як повідомлялось, лідер «Національного корпусу» Андрій Білецький записав відеозвернення, адресоване найперше «WBC Ultras Dynamo». За те, що ті ініціювали серію заяв від фанатських рухів на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка.

Підкресливши, що вважає випадок, за який Сергія можуть арештувати, самообороною, пан Білецький навіть сказав, що прийде підтримати його у суді. Але додав при цьому, що його збентежила «напищена, пафосна реакція деяких футбольних середовищ» і найперше - «WBC Ultras Dynamo».

Нагадаємо, у травні 2018 року в Одесі двоє зловмисників скоїли напад на Стерненка.

 Відбиваючись від нападників, він смертельно поранив одного з них ножем. Щодо фактів нападів на Стерненка наразі здійснюється процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях, ще за одним обвинувальний акт щодо підозрюваного нападника спрямовано до суду.

Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов вніс 600 тисяч застави за колишнього керівника одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка. 

У березні 2020 року низка правозахисних та громадських організацій закликали правоохоронців неупереджено розслідувати кримінальну справу, порушену за фактом нападу на Стерненка. Правозахисники наголосили, що Стерненко є юристом і громадським діячем, який протистоїть корумпованій місцевій владі у захопленні земель та незаконних забудовах в Одесі.

Також правозахисники вважають, що після зміни Генпрокурора та призначення на цю посаду Ірини Венедіктової з’явилася небезпека, що Стерненка «замість потерпілого можуть зробити підозрюваним».

У квітні 2020 року Стерненко заявив, що заступника генпрокурора Віктора Трепака звільнили за відмову повідомити йому про підозру в умисному вбивстві.

Пізніше Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ відкрити справу за повідомленням про недекларування Генпрокуроркою Іриною Венедіктовою майна. Таке рішення суд прийняв за заявою Сергія Стерненка. 

Читайте також:В Україну повертаються часи репресій та переслідувань - Савінцев