Політика
6 травня 2020
В Україні не змінюватимуть дату проведення місцевих виборів – Корнієнко
"Слуги народу" заключили "джентельменську угоду" з Кабміном щодо проведення місцевих виборів
news-image

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначив, що вони мають "джентельменську угоду" з урядом щодо проведення місцевих виборів, зокрема, уряд може надати гроші з резервного фонду для їх проведення.

Місцеві вибори відбудуться згідно з законом, з Конституцією 25 жовтня 2020 року. Будь-які інсинуації про їх перенесення, відміну, неможливість проведення через нестачу грошей, дострокові — абсолютна брехня. Країна може починати до них готуватися. В принципі країна вже починає до них готуватися”, — сказав Корнієнко.

Про це він заявив на брифінгу під стінами ВР.

Крім фінансів у нас є "джентельменська угода" з урядом... не знаємо, чи ми зможемо її виконати. Коли ми до виборів ближче підтягнемось, то уряд з резервного фонду буде гроші додавати, яких не достає. Щодо процесу, як далі буде - найближчі два-три тижні ми формуємо пакет змін, вносимо у зал, обговорюємо, приймаємо до кінця червня і, фактично, до середини липня ВР оголосить місцеві вибори", - сказав Корнієнко.

Корнієнко також зазначив, що на місцевих виборах восени не зможуть запровадити голосування онлайн, адже не знайшли механізмів якісного захисту даних. 

Поки що це така тема, дуже дискусійна. Поки що ми не бачимо механізмів якісної ідентифікації захисту даних”, - сказав Корнієнко.

Нагадаємо, народні депутати у першому читанні ухвалили зміни до Виборчого кодексу, що стосувалися суми застави для партій та кандидатів у мери на місцевих виборах. Так, для тих, хто хоче взяти участь у виборах в селищах і містечках до 90 тисяч населення, застава взагалі не буде потрібною.

Раніше Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект № 2653, який дозволяє Кабміну визначати території та адміністративні центри територіальних громад. За проголосували 264 народних депутати.

Читайте також:Якби парламентські вибори проводилися наступної неділі (інфографіка)