У Міненерго пояснили ідею майнінгу криптовалют на АЕС
Ідея відповідає заявленому президентом Володимиром Зеленським курсу на діджиталізацію.
news-image

Майнінг криптовалют на атомних електростанціях збереже гарантовані навантаження на них і допоможе заробити, заявили в Мінекоенерго

На сьогодні в Україні є профіцит виробництва атомної електроенергії, викликаний, зокрема, і пандемією коронавірусу. Надлишкову енергію можна направити на майнінг криптовалют. Про це заявляють у Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища, коментуючи своє доручення державному Енергоатому.

У відомстві підкреслили, що ідея відповідає заявленому президентом Володимиром Зеленським курсу на діджиталізацію.

У повідомленні Мінекоенерго сказано:

Можемо реально трансформувати "пасив" у "актив". Маючи профіцит атомної генерації, один із сучасних інструментів використання надлишкової електроенергії - спрямування її на майнінг криптовалюти. Це не тільки дозволяє зберегти гарантоване навантаження на АЕС, але і дасть можливість підприємствам залучити додаткові кошти. Тобто, відкриває шлях до принципово нової економіки, нових підходів, нової системи ринку", - говориться у повідомленні Мінекоенерго.

У міністерстві роздумують над створенням центрів обробки даних поруч з АЕС. Повідомляється, що в Енергоатомі вже розробили пілотний проект із приєднання споживачів дата-центру потужністю до 1000 МВт до електричних мереж, з виділенням першої черги 30 МВт, в місті-супутнику Запорізької АЕС Енергодарі.

Напередодні ЗМІ дізналися про доручення в.о. міністра енергетики Ольги Буславець керівництву Енергоатому вивчити можливість майнінгу криптовалюти на АЕС. Таким чином міністерство пропонує вирішити кризу на ринку електроенергії і знизити атомну генерацію в системі.

29 квітня Мінекоенерго переглянуло прогнозний енергетичний баланс на 2020 рік. Документ передбачає зниження виробництва електроенергії на всіх видах генерації, крім ТЕЦ і ВДЕ. Найбільше виробництва повинно впасти на АЕС, які виробляють найдешевшу електроенергію. Найбільшим власником ТЕЦ і ВДЕ є ДТЕК Ріната Ахметова.

З 5 травня на атомних електростанціях України працює всього 10 із 15 енергоблоків, повідомили в Енергоатомі.

Нагадаємо, згідно зі змінами в законодавстві, операції з криптовалютами потраплятимуть під фінансовий моніторинг.

Раніше повідомляли, що частина експертів прогнозують Bitcoin подальше зростання в другому кварталі цього року в діапазоні від 10 тисяч до 11 тисяч доларів.

Читайте також:На Львівській залізниці майнили криптовалюту