Економіка зростатиме на 10%, якщо кредитувати підприємців на 400 мільярдів щороку – Петрашко
Уряду та банкам потрібно видавати підприємцям кредити щонайменше на 400 мільярдів гривень на рік, щоб зростання економіки становило від 8 до 10%.
news-image

Уряду та банкам потрібно видавати підприємцям кредити щонайменше на 400 мільярдів гривень на рік, щоб зростання економіки становило від 8 до 10%. 

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, повідомляє Економічна Правда

Економічні реформи робляться простими речами – кожен підприємець має мати доступ до кредитування. Українська система повинна видавати підприємцям в рік хоча б на 400 млрд грн, щоб було зростання на 8 % - це економіка. Якщо не буде кредитування, рости економіка на 8 чи 10% не буде", - заявив Петрашко.

Наразі уряд розробив програму кредитування під 5-9%.

Питання фінансування, зміна програми, яка вже запрацювала 5-7-9. Не щодо нових кредитів, а щодо тих підприємців, які мають кредити вже в банках і які, звернувшись у банки, зможуть один рік не платити взагалі відсотки. За них буде платити держава, тобто вони будуть платити взагалі нуль. Ця програма розрахована на портфель десь 35 млрд грн", - наголосив міністр.

Наступна програма на розгляді уряду — програма "Нові гроші". За словами урядовця, програма буде швидко імплементована і надасть можливість швидко брати нові кредитні ресурси.

Американська компанія Uber вирішила згорнути в Україні роботу сервісу доставки їжі й перерозподілити ресурси на ринки в інших країнах, де Uber Eats зростає значно швидше.

Читайте також:Україна очікує у 2020 р. два транші від МВФ по $ 1,75 млрд, обговорює подальше збільшення суми траншів