Сервіс доставки їжі Uber Eats припиняє роботу в Україні
Таке рішення ухвалили після ретельного вивчення бізнес-показників на конкурентному ринку доставки їжі.
news-image

Американська компанія Uber вирішила згорнути в Україні роботу сервісу доставки їжі й перерозподілити ресурси на ринки в інших країнах, де Uber Eats зростає значно швидше.

У компанії зазначили, що таке рішення ухвалили після ретельного вивчення бізнес-показників на конкурентному ринку доставки їжі. Компанія спрямує свої ресурси на ринки в інших країнах, де Uber Eats зростає значно швидше.


Про це компанія повідомила в офіційній розсилці, доступній для користувачів додатку Uber.

Ми прийняли важке рішення про припинення роботи Uber Eats в Україні з початку червня. Це продовження нашої стратегії з концентрації зусиль і ресурсів на головних ринках Über Eats у всьому світі", – зазначили в компанії.


Uber Eats – це платформа для доставки їжі, створена американською компанією Uber. На сайті Uber Eats зазначено, що сервіс працює більш ніж у 40 країнах. В Україні він з'явився в лютому 2018 року і діє в шести містах – Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові й Вінниці.

У компанії підкреслили, що рішення про закриття сервісу Uber Eats в Україні не торкнеться застосунку для виклику таксі Uber. Зараз таксі Uber доступне в семи українських містах: крім перерахованих вище, ще в Запоріжжі.

Під час візиту у США у вересні 2019 року президент України Володимир Зеленський зустрічався з виконавчим директором Uber Technologies Inc. Дарою Хосровшахі й обговорював із ним перспективи збільшення капіталовкладень компанії в Україні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у понеділок продовжить дію карантину в Україні до 22 травня.

Раніше повідомляли, що в центрі Києва на Майдані та під будівлею Офісу президента представники малого та середнього бізнесу влаштували мітинг під назвою #SaveФОП з вимогою до влади послабити карантин та дозволити їм заробляти.

Читайте також:Подорожчання долара, урізання зарплат, безробіття та низькі доходи: Рада затвердила новий бюджет