Світ
4 травня 2020
Джордж Сорос - мільярдер в серці світової теорії змови. Вперше українською
Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!».
news-image

Цей матеріал розкаже вам як мільярдер Джордж Сорос придбав свої капітали, став людиною, яка керує процесами в багатьох країнах світу та цікаві сторінки його біографії.

Джордж Со́рос (угор. Soros György — Дєрдь Шорош, англ. George Soros, справжнє прізвище — Шварц (Schwartz); нар. 12 серпня 1930, Будапешт, Королівство Угорщина) — американський фінансист угорсько-єврейського походження, меценат, філософ. Прихильник теорії відкритого суспільства і противник «ринкового фундаменталізму».

Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!».

Також ви можете читати текстовий варіант.

Закадровий голос:
Він – один із найбагатших людей в світі. Він пожертвував на благодійність приголомшливі 32 мільярди доларів, але чи перебуває мільярдер-меценат Джордж Сорос у центрі глобальної змови?

Пряма мова:
Боюсь, ми спостерігаємо за міжнародною політичною змовою на найвищому в історії рівні.

Трамп:
(Це називається глобалісти).

(голос із залу):

Сорос! Посадіть його!

 

Закадровий голос:
Безпідставні заяви плодять «таємні плани Сороса»: організацію насильства на вулицях Америки та планування нібито підриву президента.

Пряма мова:

Усе це – цілковита вигадка. І такою є політика XXI-го століття!

 

(рація):

Доповідаю про озброєного молодика… Один поранений у синагозі «Дерево життя».

Закадровий голос:

Це теорія змови зі смертельними наслідками.

 

(рація):

Підозрюваний стверджує, що «Усі євреї мають померти».


Закадровий голос:

То як же Джордж Сорос став головним лиходієм? Народившись у 1932 р. у єврейській сім’ї в Угорщині, він пережив Голокост, і згодом став одним із найбагатших людей та одним із найбільших меценатів у світі.

Леонард Бенардо, віце-президент «Фундацій Відкритого Суспільства»:

Джордж Сорос, як людина, що вивчала філософію, завжди пристрасно бажав робити щось більше, ніж просто заробляти гроші.

Закадровий голос:

Статки Сороса забезпечили його «Фундації Відкритого Суспільства» мільярдом доларів на рік задля фінансування тисяч проектів у галузі освіти, охорони здоров’я, прав людини та розвитку демократії. Сорос запровадив сміливий, політичний підхід до благодійництва, виступивши на захист прав дисидентів, мігрантів та пригноблених.З 1979 року він зосередився на державах колишнього комунізму. Сьогодні його фонди діють у більш ніж ста двадцяти країнах по всьому світу.

 

Джордж Сорос, 1995 р.:

Демократія, або ж відкрите суспільство виживе тільки тоді, коли воно перевірене. Воно – постійно під загрозою. Воно постійно перебуває під загрозоюрозпаду, і мають бути люди, які боротимуться за його збереження.

Закадровий голос:

На своїй нью-йоркській базі він заробив неймовірні 44 мільярди доларів за рахунок фінансових спекуляцій. Однак його звинувачують у використанні його незмірного багатства на розробку таємного плану з повалення урядів та контролю європейських політиків…

 

Сенаторка Гілларі Родем Клінтон:
Давайте привітаємо Джорджа Сороса!

 

Закадровий голос:

… і викупу Демократичної партії США; все, аби нав’язати власне глобальне бачення.


Джордж Сорос:
Що ж, ось, де я проводжу цілісінькі години щодня, повертаючись… повертаючись сюди.

Закадровий голос:

Джим Гофт каже, що він створив власний вебсайт новин та точок зору, аби викривати «злочини лівих». Однак те, що він поширює, якраз і є упередженою заявою провідного ЗМІ.

 

Пряма мова (імовірно, Джим Гофт):
Наша аудиторія продовжує зростати, тому що люди довіряють нашій інформації.


Джим Гофт, автор статей, «Гейтевей Пандіт»:
Я сказав би, що ЗМІ були на боці Гілларі, і було не так і багато консерваторів, які підтримували Трампа. Ми підтримували.

(Форт-Маєрс, Флорида, 31 жовтня 2018 р., мітинг Трампа «MakeAmericaGreatAgain»):
- Боже, благослови Трампа, Боже, благослови Америку!
- Трамп, уперед! Трамп, уперед!

 

Закадровий голос:

Джим Хофт відстоює ідею Дональда Трампа про те, що глобальні еліти руйнують Америку.

(журналістка коментує тату на спині):

-         Це Обама, це Гілларі Клінтон…

Власник тату:

-         …а згори - найбільший ворог Сполучених Штатів.

 

Закадровий голос:

Вважається, що в усіх бідах Америки винна одна людина.

 

Власник тату:

-         Джордж Сорос. Джордж Сорос – це той, хто найбільше, просто найбільше проплачує антиамериканські справи.

 

Закадровий голос:

«Гейтевей Пандіт» вирішили показати «справжнього» Джорджа Сороса.

 

(заголовки на «GateawayPundit»):

«Пов’язані з Соросом праворадикальні групи автобусами з’їжджаються на акції протесту щодо слухань Кавано».
і т. д.

 

Джим Гофт:
Люди зараз настільки добре знають його ім’я, що якщо ви зараз заявите, що щось фінансується Соросом, або пов’язане з Соросом, одразу виникає спротив. Мешканці Центральної Америки, авжеж, вважають його глобалістом, прихильником елітизму.

 

Дональд Трамп:
Ми не хочемо, щоб люди вливалися в нашу країну. Ми не маємо жодного уявлення, хто вони такі, звідки вони родом.

Ми побудуємо велику стіну уздовж південного кордону.

 

Закадровий голос:

Є один основний момент, який розлютив правих. Вони стверджують, що Джордж Сорос виступає за відкриті кордони і має прихований план заполонити країну мігрантами. Восени 2018 року тисячі мігрантів покинули Гондурас і ринули в США. До вирішальних проміжних виборів, які загрожували Трампові втратою потенційного президенства, лишався всього місяць. І тут-таки у виникненні так званого «каравану мігрантів» звинуватили Джорджа Сороса.

 

Дональд Трамп:
Я б не здивувався. Я б не… Я не знаю, хто, але я не був би здивований. Багато людей кажуть, що це так.

 

Лора Сільбер, «Фундації Відкритого Суспільства»:

Ми не фінансуємо каравани. Ми фінансуємо зміну курсу. Ми шукаємо шляхи вирішення міграційної кризи. Але це не включає в себе фінансування караванів. Це лише безглузді звинувачення політиків та всіх інших, хто прагне посіяти страх і ненависть.

 

Закадровий голос:

«Караван мігрантів» знімали на камеру весь час, що він ішов. Були спостереження, що мігрантам допомагали місцеві благодійні організації. Але доказів фінансування Соросом не існує жодних.

 

За два тижні до проміжних виборів, одночасно зі зростання градуса політичної напруженості, з’явилися повідомлення про надсилання поштою бомб лідируючим демократам. Першу надіслали Джорджові Соросу додому. Вибухівка також прийшла колишньому президенту США Обамі та Гілларі Клінтон. Жодна з вибухівок не здетонувала.

 

(напис на пакеті з бомббою):

Від: Деббі Вассерман-Шульц

 

Імовірно, фейкові бомби мали підвищити шанси Демократів на перемогу у виборах.

 

(із заголовків):

Це була цілковита фальшивка.

Бомби не мають годинникового механізму.

 

Джим Гофт:

Дещо з цими бомбами було не так. Виявилося, що вони б ніколи не вибухнули, просто тому, що хибно сконструйовані. Схоже, Дональд Трамп розділяв цю думку, адже твітив про те, що уся ця «історія з бомбами» шкодила виборчій кампанії Республіканців.


(твіт Трампа на екрані):

«У Республіканців такі хороші результати на достроковому голосуванні, і на виборчих дільницях, і от тепер відбувається ця історія з «бомбами», тож цей темп сильно сповільнився – у новинах не говорять про політику. Дуже прикро, що це відбувається».

 

(плакат)

«Демократи. Фейкові новини – фейкові бомби».

 

Закадровий голос:

ФБР вистежило терориста на автостоянці у Флориді й затримало його білий фургон. Усе складалося надто добре, щоб бути правдою – фургон був обклеєний наліпками на підтримку Трампа. В інтернеті в усьому звинуватили Джорджа Сороса як головного організатора.

 

Джим Гофт:

Цей чолов’яга, власник цього всього, наклеїв усі ці божевільні наліпки на свій фургон. Я не збираюся розвивати якусь конспіраційну теорію, але цікаво, що цей чувак зробив усе це… схоже, просто у себе в фургоні. Він був достатньо зайнятим у своїй автівці.

 

Закадровий голос:

Тож чи влаштував таємно Джордж Сорос інтригу з поштовими бомбами, аби зірвати виборчу кампанію Республіканців? Чибув білий фургон та наліпки правого спрямування на ньому спланованою пасткою?

 

Девід Ципкін:

Кожного ранку, коли б я не вигулював свого пса на вулиці, цей білий фургон... Я бачив цей білий фургон протягом двох років майже щодня. Він був обклеєний правими наліпками, божевільними закликами… усілякими конспіративними штуками. Одного дня, прогулюючись, я вирішив сфотографувати його.

 

Закадровий голос:

За кілька місяців Девід побачив повідомлення про арешт поштового терориста.

 

Девід Ципкін:

Я дивився на фото, які зробив рік тому, і раптом – овва! З’явилося кілька нових наліпок, але зсередини фургона. Коли я опублікував ці фото, кількість ретвітів мого твіта була, мабуть, найбільшою за все життя. А потім, практично одразу ж після цього, я почав отримувати божевільні конспіраційні повідомлення. Хтось висунув звинувачення, що я підробив свої тогочасні фото.

 

Закадровий голос:

Завдяки даті на фотографіях, Девід Ципкін зміг довести, що зробив ці фото минулого року. Поштовий терорист виявився 56-річним мешканцем Флориди на ім’я Цезар Сайок. Остаточним доказом серйозності намірів стало визнання колишнього бодібілдера своєї вини за 65 пунктами, включаючи намір убити або заподіяти шкоду за допомогою вибухівки.

 

Джим Гофт:

Ви тоді стверджували, що це була цілковита фальшивка? Ми кажемо, що ці бомби… Могли бути… Дещо з цими бомбами було не так… і що вони не були… Вони були фальшивкою просто тому, що… вони не були потенційно небезпечними, як про це повідомлялося.

Закадровий голос:

Із соцмереж Сайока з'ясувалося, що він ненавидів караван мігрантів. Того дня, коли в будинку Джорджа Сороса виявили трубчату бомбу, Сайок репостнув мем про те, що «світ починає усвідомлювати все жахіття, пов'язане з Джорджом Соросом».

 

(рація 1):

Заявник стверджує, що в будівлі перебуває озброєний злочинець. Другим дзвінком повідомили, що їх атакували.


(рація 2):

Ми під обстрілом. У нього автомат, він обстрілює з нього фасад синагоги.

 

Закадровий голос:

Через 11 днів після появи перших теорій змови про караван мігрантів, білий чоловік, озброєний автоматичним карабіном та трьома пістолетами, зайшов до синагоги в Пітсбурзі.

(рація):
Принаймні один дзвінок створює враження, що людей усередині розстріляли. Є також кілька дзвінків від людей, які знайшли укриття в межах будівлі.

 

Закадровий голос:

Зловмисник убив 11 євреїв. Це був найжахливіший акт насильницького антисемітизму в історії Америки.

 

(рація 1):
Підозрюваний стверджує, що його ім’я – Роберт Бауерс. Роб Бауерс.

 

(рація 2):

Сім-один. Підозрюваний стверджує, що «Усі євреї мають померти».

 

(рація 3):

Підозрюваний говорить про вбивство євреїв. Він не бажає, аби хтось із них вижив.

 

Закадровий голос:

Соцмережі зловмисника Роберта Бауерса невдовзі оприлюднили мотив його убивств. Він вірив у приховану антисемітську теорію змови з Джорджем Соросом у якості таємного лідера.

 

(допис Бауерса)

Джоел Фінкельштейн, голова інституту з вивчення згубного впливу в мережі:

Ми зібрали деякі цитати зі справи Бауерса, пітсбурзького стрілка, аби з’ясувати, що він думав про Сороса. І ось, що він заявляв: «контроль обігу зброї лобіюють євреї», «відкриті кордони лобіюють євреї», «Cорос, єврей, який фінансує “білий геноцид” і контролює пресу». Особа, яка фінансує цей «білий геноцид»… що він вбиває людей в ім’я цього. «Людина, що насправді за цим стоїть – це Джордж Сорос».

 

Закадровий голос:

На сьогодні Джоел отримав фінансування «Відкритого суспільства», аби дослідити загрозу, яка, на його думку, зростає.

(репост Роберта Бауерса):

«Джордж Сорос – глобаліст. Рамафосапродає йому Південну Африку».

Джоел Фінкельштейн:

Перевага білих перестала бути фоновим явищем і стала проявлятися в мітингах, що виникають на цих веб-платформах, за участі сотень тисяч людей, 24 години на добу, нон-стоп і на міжнародному рівні.

 

(скандують на мітингу):

Євреї нас не витіснять! Євреї нас не витіснять! Євреї нас не витіснять!

 

Закадровий голос:

Їхнє скандування «Євреї нас не витіснять» стосується поширеної конспіраційної теорії білого геноциду.

 

Джоел Фінкельштейн:

Цей міф про білий геноцид… Я ніколи про нього не чув, поки не почав вивчати ці спільноти. Загалом, це ідея про те, що біла раса занепадає. Що білі більше не розмножуються, і всюди, де існує біла раса, її представники замінюються імігрантами… І це, зрештою, повністю витісняє білих людей, і вони зникають з планети.

 

Закадровий голос:

Для прихильників вищості білої раси Сорос – це таємний лідер-єврей, що смикає за ниточки.

 

Джоел Фінкельштейн:

Для цих спільнот Джордж Сорос – це втілення диявола, і всі ці меми висвітлюють його як надприродне зло в людській подобі.

Закадровий голос:

Теорії змови щодо Сороса ширяться Європою. В Італії його наразі звинувачують у фінансуванні рятувальних кораблів у Середземному морі, чиєю «справжньою» метою є нібито контрабанда мігрантів до Європи. Одним із таких жорстких критиків є колишній віце-прем’єр-міністр Італії, Маттео Сальвіні. За його словами, «Сорос хоче наповнити Італію і Європу мігрантами». «Він хотів би, щоб Італія стала гігантським табором біженців…» «…тому що йому подобаються раби».

 

Леонард Бенардо:

Ці закиди неправдиві. Це неправдиві закиди. Ані Джордж Сорос, ані «Фундації Відкритого Суспільства» ніколи не були прихильниками ідеї відкритих кордонів. Я шокований, що така країна, як Італія матиме віце-прем’єр-міністра, що послуговується такою ницою й підлою риторикою. Трагічно, але він не один такий.

 

Закадровий голос:
Джордж Сорос не приховував своєї думки про Брекзит, публічно пожертвувавши понад два мільйони доларів на кампанію «Залишитись».

(написи на плакатах):

«Брексіт: воно того вартує?» і т. д.

 

Нині чутки про таємну змову Сороса поширились до Великобританії.

 

Найджел Фераж, член Європарламенту, лідер Брекзит-партії:

Нещодавно Джордж Сорос пожертвував «Відкритому Суспільству» 18 мільярдів доларів. І його вплив тут… і в Брюселі – справді надзвичайний. Боюсь, ми спостерігаємо за міжнародною політичною змовою на найвищому в історії рівні.

Ганс Ґрессеґер, репетер, «DasMagazin»:

Змова Джорджа Сороса – це, певно, найуспішніший політичний продукт сучасності. Бачите, це допомогло Дональду Трампу. Це допомогло Брекзиту. Це використовується по всій Європі. Це використовується від Кенії до Колумбії. Джордж Сорос – усюди. Це наче глобалізований досконалий ворог нового правого руху.

 

Дебора Ліпштадт, університет Еморі:

Мене жахає, що риторикою, яка раніше звучала в пивбарах та темних закутках, послуговуються політики, лідери держав, віце-прем’єр-міністр Італії, віце-прем’єр-міністр Угорщини, що ця мова, яка використовується… вона шокуюча.

 

Читайте також:Джо Роган та Алекс Джонс про Джорджа Сороса. Вперше українською