Політика
27 квітня 2020
Кличко звільнив свого заступника після гучного затримання за бійку з поліцією
Мер Києва і глава КМДА Віталій Кличко звільнив свого заступника Володимира Слончака після бійки з поліцією.
news-image

Мер Києва і глава КМДА Віталій Кличко звільнив свого заступника Володимира Слончака після бійки з поліцією.

Хочу повідомити, що я звільнив заступника голови КМДА Володимира Слончака. Думаю, ви бачили в новинах, що трапилося вчора пізно ввечері. Я не дозволю дискредитувати міську владу – в першу чергу тим, хто її представляє.

Хочу вибачитися перед правоохоронцями і киянами за таку негідну поведінку заступника глави КМДА. Я не раз говорив, що нікого покривати не буду! І Володимир Слончак повинен відповідати за свої вчинки за законом. Як і кожен громадянин України", – підкреслив він.

Про своє рішення він повідомив у понеділок, 27 квітня, на брифінгу та у своєму телеграм-каналі. 

 Зазначимо, вчора на вулиці Льва Толстого правоохоронці зупинили автомобіль Mercedes, аби зробити зауваження водію, що забув увімкнути фари. За кермом виявилася депутатка Київради та заступниця голови постійної комісії з питань бюджету і соціально-економічного розвитку Людмила Костенко. Також у салоні перебував Слончак.

Очевидці пишуть, що чоловік постійно говорив, мовляв, "та ви знаєте, хто ми", "завтра від вас тут і сліду не буде" тощо.

Оскільки на його репліки ніхто не реагував, він вирішив вийти з авто, почав чіплятися до інспектора патрульної поліції, а потім взагалі накинувся на нього з кулаками. Неадекватного дебошира-заступника затримали, а правоохоронцю викликали швидку і госпіталізували із травмою", – повідомляє Київ оперативний.

Опісля автомобіль Солончака відправили на штрафмайданчик. Депутатка Костенко відмовилася проходити будь-які тести на наявність алкоголю у крові.

 

За фактом інциденту, який трапився з заступником КМДА Володимиром Слончаком розпочато кримінальне провадження.

Нагадаємо, глава парламентської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія прокоментував можливе ускладнення україно-грузинських відносин у випадку призначення експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі на посаду віце-прем’єра. Він називає ультиматуми грузинських політиків «політичним тиском» та неповагою до суверенітету України.

Також повідомляли, що міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до прем’єр-міністра і просить дозволити торгівлю на продуктових ринках. 

Читайте також:Столичні правоохоронці припинили протиправну діяльність групи осіб, яка займалася продажем немовлят за кордон