Найкращі фільми про виживання для перегляду на вихідні
Підбірка фільмів про виживання
news-image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» зробили для вас підбірку фільмів про виживання. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Виживший» (2015)

Фільм розповідає історію колоніста Х'ю Гласса, що залишився наодинці з жорстокою природою. На Гласса нападає ведмедиця - він залишається в живих, але знаходиться на межі життя і смерті. Троє його супутників - син Хоук, а також мисливці Фицжеральд і Бріджер - повинні дочекатися смерті товариша, а потім гідно його поховати. Замість цього Гласса залишають одного. Щоб вибратися, йому залишається покладатися лише на свою силу волі.

2. «Післязавтра» (2004)

Уявіть собі, що наша планета повільно, але вірно рухається назустріч глобальній катастрофі: стихії стирають з лиця землі цілі міста. Досвідчений кліматолог пророкує, що в світі скоро настане новий льодовиковий період, але ніхто йому не вірить. Але раптом все різко починає змінюватися - град вбиває людей в Китаї, а на Індію обрушується небувалий снігопад.

3. «Замерзлі» (2010)

 Відправляєтеся покататися на віддалений гірськолижний схил? Може, все-таки не варто цього робити? Якщо підйомник зупиниться, то у вас виникнуть певні складності. Героїв цього фільму забули на підйомнику, який працює тільки по вихідних. Щоб вижити, їм належить ухвалити важливе рішення - стрибати вниз з великої висоти або замерзати і чекати порятунку?

4. «Мілина» (2016)

Немає бажання сидіти в Москві? Купили квитки на море і збираєтеся вдосталь покататися на серфі? Врахуйте, що в морських глибинах можуть ховатися небезпечні зубасті хижаки. Героїня фільму «Мілина», студентка медичного коледжу Ненсі, відправляється на самоті позайматися серфінгом. Все йде добре до того моменту, поки в цьому неправдоподібно раю не виникає акула - вона тягне дівчину на дно, але Ненсі вдається вибратися на мілину, що знаходиться приблизно в 200 метрах від берега. Оповідання буде практично повністю сконцентрована на головній героїні, роль якої виконала Блейк Лайвлі. Дівчина дає собі обіцянку, що не вмре на цій мілини, і починає шукати вихід.

5. «Марсіанин» (2015)

А якщо раптом ви працюєте космонавтом і вам належить політ на Марс, то інструкції з виживання на «Червоній планеті» краще, ніж у фільмі «марсіанин», вам не знайти. Ви навіть навчитеся вирощувати картоплю. Дослідницька експедиція Ares III працює на Марсі, де починається найсильніша за кілька місяців буря. Капітан корабля приймає рішення покинути Марс. Через фатальний збіг обставин на планеті залишається ботанік Марк Уотні, якого екіпаж просто порахував загиблим. Марку, в очікуванні порятунку, належить знайти спосіб вижити, а NASA, який відповідає за астронавтів, потрібно в найкоротші терміни розробити план повернення ботаніка додому.

6. «Вигнанець» (2000)

Ще одна проблема, з якою ви можете зіткнутися в морській подорожі, - безлюдний острів. Якщо трапилося корабля, не панікуйте. Візьміть в руки телефон або планшет і спробуйте звернутися до служби порятунку. Немає сигналу? Тоді просто включите фільм «Ізгой» з Томом Хенксом у головній ролі. Немає нічого важливішого в житті Чака Ноланда, ніж кар'єра: 24 години на добу він присвячує роботі, не залишаючи часу навіть на улюблену жінку. Доля приготувала Чаку неприємний сюрприз: літак, на якому він летів, впав в океан - так дивом врятувався від смерті Ноланд виявився не безлюдному острові. Щоб звикнути до нестерпним умовам, Чаку доведеться пристосуватися - починається битва за виживання.

7. «Гравітація» (2013)

Доктор Райан Стоун відправляється в своє перше космічну подорож до телескопа «Хаббл», в якому потрібно замінити кілька плат. Місію очолює досвідчений астронавт Метт Ковальські - йому після цього польоту належало піти на пенсію. Нічого складного - просто вихід у відкритий космос. Але під час виконання поставленого завдання на навколоземній орбіті ось-ось станеться катастрофа - до членів екіпажу наближається космічне сміття, що складається з уламків старого супутника. У живих залишаються лише двоє - Ковальські та доктор Стоун. Тепер їм доведеться лише триматися один одного - для того, щоб повернутися назад не Землю, треба буде пройти довгий і важкий шлях.

 

8. «Голодні ігри» (2012)

В майбутньому Америка перестане існувати, на її місці утворюється постапокаліптична держава Панем. В результаті громадянської війни країна розкололася на 13 дистриктів - районів, які управляються з міста Капітолій. Щорічно, в день, коли повстання жителів, які здунтувалися, було жорстоко придушене, проводяться так звані Голодні ігри - криваві змагання, в яких беруть участь по два представники кожного дистрикту. Виживає сильніший - слабкі гинуть. В кінці повинен залишитися тільки один переможець.

9. «Кон-Тікі» (2012)

Знятий за $ 14 млн, найдорожчий фільм в історії Норвегії, фільм «Кон-Тікі» заснований на реальних подіях і розповідає про повну небезпек пригоду. П'ять тисяч миль або вісім тисяч кілометрів треба було взяти героям картини на плавальному засобі без єдиного цвяха. Тур Хейєрдал і п'ять його друзів-сміливців, що зважилися супроводжувати дослідника в знаменитій подорожі, ризикували життям заради науки. Але вдома їх чекали люблячі сім'ї, а значить, не повернутися вони просто не могли.

10. «Титанік» (1997)

Фільм Джеймса Кемерона, заснований на реальних подіях, розповідає про долю двох закоханих - Рози і Джека, що опинилися в ту злощасну ніч з 14-го на 15 квітня 1912 року на борту гігантського круїзного лайнера «Титанік». У той момент, коли корабель зіткнувся з айсбергом, почалася паніка. Загинули 1492 чоловік і лише 712 вдалося врятуватися - їх підібрав йшовший повз пароплав «Карпатія».

Читайте також: Фільм «Рік Президента Зеленського» з'явився в мережі