Світ
24 квітня 2020
У більшості країн ЄС минув пік епідемії - агентство
Схоже, що в 20 країнах Євросоюзу/Європейської економічної зони перша хвиля передачі пройшла свій пік зі зменшенням числа нових зареєстрованих випадків.
news-image

Пандемія коронавірусу послабилась у більшості держав ЄС, це випливає із заяви Європейського центру з контролю і профілактики захворювань. 

Про це повідомляє Європейська правда, яка ознайомилась із заявою агентства ЄС. 

Схоже, що в 20 країнах Євросоюзу/Європейської економічної зони перша хвиля передачі пройшла свій пік зі зменшенням числа нових зареєстрованих випадків", - йдеться у заяві агентства в четвер.

Такі заходи, як скасування масових зібрань, закриття навчальних закладів та громадських просторів допомогли зменшити швидкість поширення вірусу і з 8 квітня рівень захворюваності в ЄС/ЄЕЗ та Великій Британії загалом знизився на 18%. 

Агентство застерігає, що занадто швидке скасування карантинних заходів, без належного моніторингу та зміцнення системи охорони здоров'я, може призвести до раптового відновлення стійкої передачі інфекції.

За останніми даними, в ЄС/ЄЕЗ та Великій Британії померло 105 064 людини, а майже мільйон осіб (988 241) були інфіковані.

Як стало відомо, Німеччина починає випробування вакцини від коронавірусу на людях.

До речі, румунська поліція виписала 11 штрафів на загальну суму 135 000 леїв (близько 27700 євро)  учасникам "шашличної вечірки" з містечка поблизу Сучави.

Також ми писали, що в Австрії музеї та деякі іншим культурні заклади зможуть відновити роботу із середини травня в рамках покрокового послаблення обмежень, запроваджених через коронавірус.

Читайте також:РФ спробувала послабити санкції: Україна заблокувала в ООН маніпулятивну резолюцію Росії