Україна
22 квітня 2020
На Прикарпатті вже 3 лікарні припинили приймати хворих на COVID-19
Наразі у центральній міській клінічній лікарні просто немає вільних місць.
news-image

Днями у місті Калуш закрили пологовий будинок, адже там на коронавірус захворіли 14 медпрацівників. Тепер до цього списку додалися ще дві міські лікарні в Івано-Франківську. Там тимчасово зупинили прийом пацієнтів з симптомами COVID-19 та пневмоніями.

Наразі у центральній міській клінічній лікарні просто немає вільних місць, адже усі 196 ліжок зайняті пацієнтами з пневмоніями. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Зі 196 хворих коронавірус підтвердили у 105 людей. Такі результати показали ПЛР-тести, однак з них 58 випадків COVID-19 підтвердили лабораторно.

Натомість у першій міській лікарні зупинили прийому заражених вірусом через нестачу медперсоналу. Хоча місця для хворих ще є. Там на лікарняних перебувають 15 працівників. Зазначається, що є такі медики, які готові працювати понаднормово, але, за словами головного лікаря, це заборонено законом.

Попередньо прийом хворих міські лікарні призупинили до 24 квітня.

Станом на ранок 22 квітня в Івано-Франківській області підтвердили 556 випадків захворювання на коронавірус.

Також коронавірус виявили у шести священників – ПЛР-тест показав позитивний результат.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області коронавірусною інфекцією Covid-19 заразилися 69 медпрацівників, з них 25 лікарів.

Раніше повідомляли, що Вінниця очолила рейтинг можливостей міст в опитуванні Міжнародного республіканського інституту щодо настроїв жителів міст-обласних центрів за низкою показників. Друге місце в рейтингу посів Івано-Франківськ.

Читайте також:Легені просто згоріли: на Буковині від COVID-19 померли двоє юних братів