Суспільство
16 квітня 2020
Кількість нових вакансій в Україні обнулилася — Нацбанк
Бізнес очікує на скорочення прибутків та, відповідно, не набирає новий персонал або ж скорочує існуючих працівників.
news-image

За даними Національного банку України, на ринку праці зникли майже всі нові вакансії. Водночас роботодавці намагаються зберегти існуючі робочі місця.

Про це повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова кореспонденту Громадського.

На жаль, кількість нових вакансій обнулилася, вона майже відсутня. Попри те, що підприємці та власники бізнесу намагаються зберегти робочі місця та не звільняти працівників, дуже велика кількість людей, на жаль, тимчасово втратили дохід», — заявила Рожкова.

Вона зазначила, що для того, аби допомогти бізнесу, запроваджують кредитні канікули та не погіршують умов кредитування для бізнесу.

На скорочення попиту на робочу силу впливають негативні прогнози щодо подальшого розвитку світової та української економік, вважають у Нацбанку. За таких умов бізнес очікує на скорочення прибутків та, відповідно, не набирає новий персонал або ж скорочує існуючих працівників.

Так, напередодні Міжнародний валютний фонд повідомив, що очікує на падіння економіки України на 7,7%. Для того, аби скоротити зростання безробіття, в уряді ухвалили рішення кредитувати малих підприємців під 0% річних для рефінансування їхніх кредитів у банках.

Раніше стало відомо, що з ініціативи Президента України уряд та Національний банк напрацювали перші дві програми швидкої кредитної підтримки малого бізнесу, які представили Главі держави.

Нагадаємо, правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття прийняло рішення про підвищення з 1 березня 2020 року мінімального розміру допомоги по безробіттю.

Кабінет Міністрів збільшив на 500 млн грн видатки на активні програми працевлаштування українців.

Читайте також:Коли пенсіонери отримають обіцяну тисячу гривень