Події
16 квітня 2020
В Івано-Франківській області - 31 летальний випадок від Covid-19
Коронавірусом заразилися 69 медпрацівників, з них 25 лікарів.
news-image

В Івано-Франківській області коронавірусною інфекцією Covid-19 заразилися 69 медпрацівників, з них 25 лікарів. Про це в ефірі 112 Україна заявив в. о. голови місцевої ОДА Віталій Федоров.

За словами Федорова, в області ситуація з поширенням інфекції погіршилася. З 401 випадку зараження 31 летальний випадок. Тільки за останню добу померли 4 людини.

Також він зазначив, що зафіксовані 69 випадків зараження серед медпрацівників. Один з них летальний.

У нашій області є випадки інфікування дітей у віці до 18 років. На сьогодні у нас таких вже 4 особи", - додав Федоров.

Крім того, Федоров підкреслив, що область отримує допомогу від різних фондів.

Засоби захисту є. Очікуємо від великого бізнесу ще близько 20 апаратів ШВЛ високого класу. У нас в області є ШВЛ, приблизно 20 чоловік зараз до них підключені в більшості по функції дихання", - сказав в. о. голови ОДА.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до українців із проханням і далі залишатися у своїх домівках, особливо, на Великдень.

Як стало відомо, коронавірус вбиває, провокуючи запалення і блокуючи крихітні мішечки з повітрям у легенях, змушуючи людське тіло задихатися без кисню. Це призводить до відмови життєво важливих органів. Але клініки по всьому світі бачать докази, які вказують на те, що вірус також може спричиняти запальні процеси в серці, гостре захворювання нирок, неврологічні порушення, кров'яні тромби.

Також ми писали, що станом на 9:00 16 квітня в Україні 4161 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 397 нових випадків.

Читайте також:Кількість киян, у яких підтвердили коронавірус, за минулу добу збільшилася на 32 людини, - Кличко