Події
15 квітня 2020
Катастрофа МАУ: Іран пропонує визнати «людську помилку» і не відсуджувати компенсацію – ЗМІ
Іран направив проект меморандуму про взаєморозуміння (МОВ) в український МЗС, згідно з яким Україна і сім'ї загиблих повинні визнати "людську помилку" в якості причини авіакатастрофи.
news-image

Іран пропонує Україні підписати меморандуму про взаєморозуміння, який зобов'язує Україну і сім'ї жертв рейсу, збитого над Тегераном, відмовитися від свого права на подальший розгляд справи через суд.

Про це повідомляє pravda з посиланням на "Radio Farda"

Виданню стало відомо, що Іран направив проект меморандуму про взаєморозуміння (МОВ) в український МЗС, згідно з яким Україна і сім'ї загиблих повинні визнати "людську помилку" в якості причини авіакатастрофи.

У зазначеному документі також передбачається, що Україна і сім'ї загиблих не повинні переслідувати Іран в кримінальному та судовому порядку в обмін на виплату компенсації Іраном і видачу вмісту бортового відеореєстратора після того, як він буде проаналізований.

Раніше Іран пропонував компенсацію сім'ям жертв катастрофи по 80 тисяч доларів.
В Україні відзначили, що ця компенсація має перевищити суму в 80 тисяч доларів на людину.

Водночас, канадські юристи подали позов проти Ірану від імені жертв збиття українського літака над Тегераном, вимагаючи 1,1 мільярда доларів компенсації.
 
Нагадаємо, адвокат Джеррі Скіннер подав позов проти Росії і особисто президента Володимира Путіна від імені 40 сімей родичів жертв катастрофи МН17 до Європейського суду з прав людини.
 
Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф заявив про рішення іранської влади не розшифровувати "чорні ящики" збитого українського Boeing 737 без зацікавлених сторін, а також не передавати їх будь-якій країні.
 
Читайте також:«Ми чекали цього п’ять з половиною років». Рідні загиблих у катастрофі рейсу МН17 прокоментували початок суду над росіянами