Події
15 квітня 2020
Заступник Кличка Поворозник вимагав хабарі у сотні тисяч доларів
Зараз у КМДА проходять невідкладні обшуки.
news-image

Співробітники СБУ задокументовали протиправну діяльність першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника. Він через посередника вимагав неправомірну вигоду у розмірі 125 тисяч доларів від представника компанії-забудовника.
Про це повідомляє ТСН з посиланням на власні джерела серед правоохоронців.

За даними журналістів, Поворозник вимагав хабар за вплив на ухваленння рішення щодо погодження містобудівних умов і обмежень.

Зрештою, спецслужба затримала його посередника після того, як той отримав неправомірну вигоду у сумі 60 тисяч доларів.

Посередник, Поворозник, хабар, КМДА, Кличко, СБУ
Крім того, співробітники СБУ задокументували, що посередник задля отримання грошей діяв за вказівкою та узгодженням із Поворозником. Вони планували отримати хабар ще й з іншого об’єкта будівництва. Мовиться про суму у 246 тисяч доларів. 

Зараз у КМДА проходять невідкладні обшуки.  

Поворозник у 2016 році став заступником голови Київської міської державної адміністрації, а у 2017-му – першим заступником. У КМДА відповідав за питання столичного транспорту.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України провела резонансну спецоперацію із викриття високопоставленого агента ФСБ у вищих ешелонах влади.

Також повідомляли, що на допит до Державного бюро розслідувань прийшла активістка Революції Гідності та колишня нардепка Тетяна Чорновол.

Читайте також:Одна і та ж людина! Поліція опублікувала нові докази щодо підозрюваної у вбивстві Шеремета