Світ
14 квітня 2020
Польща почне поступово виходити з карантину 19 квітня
Обмежувальні заходи виявилися ефективними і, якби не вони, в країні були б десятки тисяч хворих на Covid-19.
news-image

Польща почне поступово виходити з карантину з 19 квітня.

Як пише "Європейська правда", про це в інтерв’ю RMF24 розповів міністр охорони здоров’я Польщі Лукаш Шумовський.

З 19 квітня ми почнемо поступово "розморожувати" економіку. На мою думку, це гарні новини, враховуючи ціну цих заходів [для економіки]", - зазначив міністр охорони здоров’я.
 

 Він додав, що обмежувальні заходи виявилися ефективними і, якби не вони, в країні були б десятки тисяч хворих на Covid-19.

Раніше речник польського МОЗ Войцех Андрусевич також повідомляв, що країна з середини квітня планує дозволити працювати більшій частині підприємств, ніж зараз.

Саме з цим пов’язане запровадження "маскового режиму" з 16 квітня.

У Польщі, як і всіх країнах, є люди, які не мають жодних симптомів, але при цьому інфіковані коронавірусом", - зазначив він.

Зобов’язання носити маски зменшує ризик, що після послаблення карантинних обмежень відбудеться різке зростання кількості нових заражень коронавірусом.  

За останніми даними польського МОЗ, кількість заражень коронавірусом в країні досягла 7049, 251 хворий помер. За останню добу виявили 117 нових випадків, померли 6 осіб. З початку епідемії у Польщі одужали 618 хворих на коронавірус. 

Нагадаємо, 9 квітня уряд Польщі оголосив про продовження коронавірусних обмежень по всій країні. Відповідно до цього рішення,  обмеження щодо роботи церков, торгових центрів, кінотеатрів, театрів та закладів обслуговування триватимуть до 19 квітня.

У середу ввечері повідомили про 357 нових підтверджених випадків коронавірусної інфекції та 30 смертей від неї, що є найгіршим показником від початку пандемії.

Нагадаємо, чоловік приїхав із заробіток з Польщі. Згідно правил, встановлених на час карантину, хотів самоізолюватися, проте його в помешкання не пустила дружина.

Читайте також:Польща надасть допомогу рятувальникам України та Грузії