Суспільство
14 квітня 2020
Кулеба розповів, чи варто планувати літню відпустку
У Євросоюзі наразі не радять громадянам планувати літні відпустки - не бронювати номери у готелях, не купувати квитки на літаки.
news-image

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України припускає, що за найоптимістичнішим сценарієм відновлення подорожей світом може відбутися до кінця цього літа. Про це він сказав в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Я не будую планів щодо подорожей... Саме зараз час будувати плани, коли з'явилася можливість подумати, зважити всі фактори. Саме зараз треба будувати плани і стратегії. Але щодо подорожей, я думаю, якщо ми під кінець літа вийдемо на якусь стабілізацію, це було б за оптимістичного сценарію", - сказав Кулеба.

Кулеба уточнив, що можливо на початку осені життя нормалізується. У Євросоюзі наразі не радять громадянам планувати літні відпустки - не бронювати номери у готелях, не купувати квитки на літаки.

Тому що немає певності, що це спрацює", - сказав глава МЗС.
Це наші з вами побажання, коли ми вийдемо з цього, тому що динаміка коронавірусу поки що до кінця не вивчена, і ми не знаємо, коли ситуація остаточно стабілізується", - заявив Дмитро Кулеба.

Оцінки стосовно того, що життя стабілізується до літа 2021 року ґрунтуються на тому, коли буде винайдена і протестована вакцина проти коронавірусу. 

Зрозуміло, що коронавірус не буде остаточно подоланий до тих пір, поки не буде ефективної вакцини. Це ще буде другий етап для боротьби з усіма тими, хто проти вакцинації, але сподіваюся, що життя і цей смертельний вірус когось навчить, що краще все ж таки вакцинуватися", - сказав Кулеба.

Раніше ми писали, Туреччина рекомендує бізнесу перенести початок туристичного сезону.

Нагадаємо, у Києві серед осіб, у яких за останню добу виявили коронавірус COVID-19, 26 жінок віком від 26 до 74 років, 24 чоловіків віком від 21 до 82 років, а також шестеро дітей (троє дівчаток та стільки ж хлопчиків) віком до 7 років.

До речі, Маша Єфросиніна розкритикувала українців за безвідповідальне ставлення до карантину.

Читайте також:Мережа вибухнула мемами та фотожабами на флешмоб слуг в Раді у футболках «маю право на помилку»