Політика
14 квітня 2020
На допит до ДБР прийшла колишня нардепка Тетяна Чорновол
У Бюро на офіційні сторінці зазначили – затримувати Чорновол сьогодні не будуть.
news-image

На допит до Державного бюро розслідувань прийшла активістка Революції Гідності та колишня нардепка Тетяна Чорновол. У коментарі журналістам перед входом до ДБР вона припустила, що одразу після допиту її візьмуть під варту та доправлять до Печерського суду. Засідання у справі, за її словами, нібито має розпочатися орієнтовно о 14-й годині.

На своїй сторінці у Фейсбук Чорновол зазначила:

Зараз на допиті в ДБР. Скористалася своїм правом не давати свідчення, щоб вони не були використані проти активістів і лідерів Майдану у випадку відміни закону про амністію.
Також Чорновол переконана, що Венедиктова умиває руки і перекладає відповідальність за взяття під варту на Портнова. Суддя має повне право на жорсткішу санкцію, тим паче, що стаття серйозна і відповідальність - "вишка". Хіба що підтримка злякає...
 
Натомість у ДБР на офіційні сторінці зазначили – затримувати Чорновол сьогодні не будуть. Мовляв, затримання без відповідного дозволу судді є незаконним – а про дозвіл бюро не зверталося.

Нагадаємо, 10 квітня у помешканні Чорновол відбулися обшуки. В Державному бюро розслідувань вважають, що 18 лютого 2014 року підозрювана брала участь у підпалі будівлі на вулиці Липській у Києві. Тоді там був розташований офіс Партії регіонів. Внаслідок пожежі – загинув чоловік.

Пізніше слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві, повідомили про підозру народному депутату України VIII скликання Тетяні Черновол. Її підозрюють в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, скоєного за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб

У разі доведення вини Чорновол загрожує ув'язнення від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі. Парламентська опозиція та міністр внутрішніх справ – назвали цю справу політично вмотивованою.

Читайте також:Аваков вступився за Чорновол та порадив екс-адвокату Януковича «піти до біса з держслужби»