Події
12 квітня 2020
У Києві поліцейські жорстоко затримали дівчину за «порушення карантину»
Постраждала отримала множинні забої та гематоми
news-image

Мешканка Києва Олександра Навроцька стверджує, що 8 квітня її жорстоко затримали правоохоронці нібито за "порушення карантину" в зв'язку з епідемією коронавірусу. Постраждала отримала множинні забої та гематоми.

Інцидент Олександра описала на своїй сторінці в Facebook, пише «Є!».

На записі видно, як правоохоронці підбігли до дівчини з криками "поклади телефон", ніхто не представився і не висував ніяких вимог.

За словами дівчини, вона вийшла з будинку одна в аптеку за вкрай необхідним препаратом повністю виконавши інструкції на час карантину: одягла маску і навіть рукавички, з собою взяла паспорт.

Коли я вийшла з дому, на шляху в аптеку вже був натовп поліцейських і кілька моїх сусідів. Я звернулася до співробітників поліції з проханням пояснити, що трапилося. Не отримавши коректної відповіді я перейшла на іншу сторону вулиці щоб уникнути натовпу (що видно на відео ) і почала знімати, – розповіла потерпіла.

 

Через кілька хвилин до неї підбігли поліцейські, грубо розмовляли і силою потягли в автобус набитий людьми. Дівчина зазначила, що в ньому було близько 30 людей, деякі були без масок.

Коли мене затримували, мені вивернули руку, почали крутити, як якусь терористку. Я кілька разів втрачала свідомість. Швидку мені поліція не викликала, хоча про це просили кілька разів. У несвідомому стані мене затягли в автобус, пізніше мене в ньому поставили на коліна. Я просто була шокована, – додала Олександра.

Вона зазначила, що поліцейські заборонили дзвонити адвокату і родичам. Потім автобус з людьми доставили в Печерський райвідділ. Олександра підкреслила, що ніяких пояснень щодо причини її затримання ніхто не надав.

Склали протоколи про адмінистративне правопорушення. Тепер мені загрожує штраф на 17-35 тисяч гривень і ще штраф за непокору працівнику поліції. Відпустили мене десь через 4 години, при цьому написали в журналі, що в райвідділ я була "запрошена", – написала дівчина.

Постраждала припустила, що агресія з боку поліції могла бути пов'язана з тим, що правила карантину "розв'язали їм руки" щодо сусідів, які протестували проти місцевого будівництва.

Користувачі соц мереж також кажуть про версії, що вона вийшла на вулицю та почала знімати незаконну забудову. І саме за це була жорстко затримана поліцією.

Як повідомляли ЗМІ, це будівництво пов'язане з Андрієм Вавришем, близьким другом Андрія Богдана, який зараз є одним зі "смотрящих" за столицею.

Олександра прикріпила фото протоколу і висновку лікаря з травмпункту. Діагноз дівчини: множинні забої і гематоми обох гомілок і правого плеча, торакалгія (больовий синдром колючого або ниючого характеру, який локалізується в грудному відділі хребта).

Довідка з медпункту

Протокол

Протокол

 Раніше повідомлялось, що Національній гвардії хочуть надати проводити особистий обшук громадян

Як стало відомо, в Україні станом на 9:00 12 квітня в Україні 2777 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 83 летальні, 89 пацієнтів одужали

Читайте також: В Україні 2777 лабораторно підтверджених випадків COVID-19