Події
10 квітня 2020
8,8 тисяч українців за кордоном наполягають на поверненні додому
Кулеба нагадав, що в українців за кордоном з'явилася нова проблема - завершення терміну дії страхових полісів.
news-image

Більше 8,8 тисяч громадян України за кордоном наполягають на поверненні додому. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу.

У нас трохи збільшилась кількість громадян, які звернулись за допомогою до посольств та консульств, та стали учасниками програми "Захист" - це 15 369 громадян. Із них 6230 громадян готові залишатися там, де вони перебувають і чекати завершення карантину, вони перебувають на постійному зв’язку з посольствами та консульствами, 8850 людей все-таки наполягають на поверненні додому, в Україну", - сказав Кулеба.

Дмитро Кулеба розповів, що повернення відбуватимуться лише за умов проходження обсервації.

Кулеба нагадав, що в українців за кордоном з'явилася нова проблема - завершення терміну дії страхових полісів. 

Я доручив провести консультації з ключовими страховими компаніями, щоб їм громадянам були продовжені терміни полісів у зв’язку з форс-мажорними обставинами", - сказав він. 

За кордоном з такою проблемою зіткнулися 1546 українців.

Нагадаємо, вісім осіб постраждали і були госпіталізовані внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Угорщині на 75 км міжнародної траси М3 за участю автобуса, що перевозив евакуйованих на батьківщину громадян України, повідомив заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Шинкарюк.

Як стало відомо, у Києві з готелю «Козацький», де мали перебуати евакуйовані на обсервації, втекли більш як 60 людей, які повернулись з-за кордону.

Також ми писали, що Міністерство внутрішніх справ більше не дасть згоди на жоден авіаційний чартер.

Читайте також:Українці, які повернулися із В‘єтнаму, відмовлялися від обсервації і виривалися із аеропоту (відео)